| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Balanit için Antibiyotikler

Balanitis, sünnet derisinin ve penisin başının, cinsel ilişkiden sonra 2-3 gün sürebilen ağrı, tahriş ve akıntı ile karakterize enfeksiyonudur. Balanit, bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Özellikle sünnetsiz erkeklerde ve bağışıklığı azalmış olanlarda kötü hijyen, önemli bir faktördür. Antibiyotik hapları ve kremleri, eğer bakteri veya mantarlardan şüpheleniliyorsa balanit tedavisinde kullanılabilir. Ciddi vakaları tedavi etmek için cerrahi ve sünnet en iyi seçenek olabilir.

Clindamycin

Clindamycin, lincomycin ailesine ait bir antibiyotiktir ve iyi bakteri olan anaerobik bakterilerin neden olduğu dengeye karşı etkilidir. oksijen yokluğu. Clindamycin, bakterilerin büyümesini yavaşlatarak ve durdurarak etki eder. John Hopkins Bakım Noktası Bilgi Teknolojisi Merkezine göre, yüzde 2 klindamisin kremi, enfeksiyon çözülene veya doktor tarafından öngörülene kadar günde iki kez uygulanmalıdır. En sık görülen yan etkiler enfeksiyon bölgesinde yanma, kaşıntı, döküntü ve kabarcıklardır.

Mupirocin

Mupirocin, merhem formunda mevcut olan ve Staphylococcus ve Streptococcus türlerinin neden olduğu balanit tedavisinde kullanılan başka bir antibiyotiktir. Cildin etkilenen bölgesi yıkanır ve 1-2 hafta boyunca günde üç kez az miktarda mupirozin merhem uygulanır. MedlinePlus'a göre mupirosin, yanma, acı, ağrı, kaşıntı veya kızarıklık gibi yan etkilere neden olabilir ve bu belirtiler geçmezse doktorunuzla konuşmak önemlidir.

Sefalosporinler

Sefalosporinlerin, örneğin, Staphylococcus veya Streptococcus'un neden olduğu balanit tedavisinde, özellikle enfeksiyon vücudun diğer bölgelerine yayılmışsa, tedavi edilmesi önerilir. Seftriakson veya sefiksim gibi sefalosporinler, Niesseria gonorrheae'nin neden olduğu balanit tedavisinde kullanılabilir. Sefalosporinler genellikle 7 gün boyunca günde dört kez uygulanır. Sık görülen yan etkileri mide bulantısı, kusma, ishal ve üzgün midedir.

Makrolidler

Eritromisin ve azitromisin gibi makrolidler genellikle Staphylococcus türleri de dahil olmak üzere çok çeşitli bakterilerin neden olduğu dengitleri tedavi etmek için ağız yoluyla alınır, Streptococcus türleri ve Neisseria gonorrheae. Makrolidler, bakteri hücresindeki yeni proteinlerin sentezini önleyerek etki eder ve genellikle günde iki kez alınmaları için 7 gün boyunca reçete edilir. Makrolidler oldukça iyi tolere edilir ve Mayo Clinic'e göre sık görülen yan etkiler arasında ishal ve karın ağrısı bulunur.

Azole Ailesi İlaçlar

Azol ailesi ilaçları mantarlara karşı etkilidir ve neden olduğu dengit tedavisinde kullanılır Candida gibi mantarlar. Clotrimazol, flukonazol ve mikonazol gibi ilaçlar krem ve tablet formunda mevcuttur ve hastanın durumuna göre verilebilir. Aslında, Nisan 1996’da Genitourinary Medicine’in basımında yayınlanan bir makalede, tek bir flukonazol dozunun, 7 gün boyunca uygulanan topikal klotrimazol kremine etkinlik ve güvenlikte eşdeğer olduğu belirtilmektedir. Azol ailesinin çoğu ilacının yan etkileri mide bulantısını; kusma; mide; ve uygulama yerinde kabarcıklar, kaşıntı ve kızarıklık.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com