Uzun süre hareketsiz kalmak sağlığınız üzerinde ciddi etkilere neden olabilir. Aslında, üç haftalık tam yatak istirahati, 40 yıllık yaşlanmaya benzer şekilde kardiyovasküler düşüşe neden olur, Gerontoloji Dergisi, Tıp Bilimleri Dergisi'nde 2009 yılında yapılan bir çalışmayı rapor eder. İmmobilizasyon, kardiyovasküler sistemde işlevselliğini olumsuz yönde etkileyen yapısal değişikliklere yol açar. Bu değişikliklerin en belirgin belirtisi ortostatik hoşgörüsüzlük olarak bilinen yalan söylenmeden ayağa kalkarken bayılma eğilimidir.
Yapısal Değişiklikler
Sürekli olarak vurgulanmayan kaslar küçülmeye başlar ve kuvvetlerini kaybederler. New England Journal of Medicine’de yayınlanan 2008 tarihli bir raporda, 12 haftalık yatak istirahatından sonra kalp kası kütlesinde yüzde 15, omurilik yaralanmaları nedeniyle kalıcı olarak immobilize edilen hastalarda kütlede yüzde 25 azalma olduğu belirtiliyor. Kardiyak kitle kaybı, kasılma kuvvetini azaltır. Yatak istirahatli bir hasta hareketliliğe kavuşmaya çalıştığında, kalp yerçekimi ile savaşmak için yeterli güçle kasılamaz. Bu, beyine ulaşan ve oksijen bakımından zengin kan miktarını sınırlar ve kalbe alt vücuttan dönen kan miktarını azaltır. Bu durumların her ikisi de sonuçta yalandan ayağa kalkarken ortostatik hoşgörüsüzlükle sonuçlanır.
Fonksiyonel Değişiklikler
Strok hacmi, her atıştan kalpten çıkan kan miktarıdır ve dolum yapan kan miktarına bağlıdır. her kasılmadan önce ventriküller. Kalp kasılması ne kadar güçlüyse, kas o kadar hızlı normal dinlenme pozisyonuna döner. Bu geri yaylanma, bir sonraki kasılma turu için ventriküllere daha fazla kan almak için bir emme işlevi görür. Uygulamalı Fizyoloji Dergisi'nin 2008 tarihli bir raporunda, uzun süreli yatak istirahati için kardiyak uyumsuzlukların emme işleminin gerçekleşmesini önlediğini ve kalbin sonraki kalp atışı sırasında yeterli kan sağlama yeteneğini sınırladığını belirtmiştir. Kalp kası kütlesindeki azalma ve değişen kasılma kuvveti, bir kişi ayakta durmadan hareket ettiğinde sürekli olarak yetersiz kan akışı döngüsüne katkıda bulunur.
Basınç Değişiklikleri
Vücudun basınç sensörleri karotide bulunur beyne giden atardamarlar ve aorta doğrudan kalbe takılan bölümünde. Bu sensörlerin amacı, kan damarlarının genişlemesine veya daralmasına neden olarak vücuttaki kan basıncını düzenlemektir. Normalde, yalan söylemekten ayakta durmaya hareket etmek, alt vücuttaki kan damarlarının kalbe geri dönmesini zorlayan hızlı bir şekilde daralmasına neden olur. "İnsan Kardiyovasküler Kontrolü" metninde Dr. Loring Rowell, uzayan yatak desteğinin vücudun basınç sensörlerinin hassasiyetini değiştirdiğini açıklar. Bu değişiklik, vücut damarları daraltmadan önce kan basıncında daha fazla düşüş olması gerektiği anlamına gelir. Basınç sensörlerinin hassasiyetini yeniden ayarlamak, hareketlilik tekrar elde edildiğinde bir yatak istirahat hastasını ortostatik hoşgörüsüzlüğe belirler.
, , ] ]