Kristalin taurin, taurokolik asidin hidrolizi ile oluşturulan renksiz bir maddedir. “Taurinin Biyolojisi: Yöntemler ve Mekanizmalar” uyarınca, tıp uzmanları taurini esansiyel olmayan bir amino asit olarak sınıflandırdılar. Ancak günümüzde tıp uzmanları taurini vücudunuzun birçok fonksiyonunda çok önemli bir rol oynayan yarı-temel bir amino asit olarak görüyorlar. Vücudunuz doğal olarak çeşitli diyetler tükettiğinizde yeterli miktarda taurin üretir. Sert bir vejeteryan veya vegan olmadıkça taurin eksikliği yaygın değildir.
Vücudunuz Taurin'i Nasıl Kullanır
Taurin, vücudunuzu besinleri emmeye yardımcı olan safra asidinin önemli bir bileşenidir. Taurin, hücre zarlarınızı elektriksel olarak dengelemek için sodyum, potasyum ve kalsiyum ve magnezyum iyonlarının geçişine yardımcı olur. Ek olarak, taurin, merkezi sinir sisteminizdeki, iskelet kaslarınız ve kalbinizdeki bir iyon ve pH tamponunun rolünü oynar ve retina hücrelerinin yapısını ve işlevini korumaya yardımcı olur.
Gıda Kaynağı
Taurin hayvanlarda bulunur protein, süt ürünleri ve yumurtalar. Doğru miktarda protein tüketmezseniz, vücudunuz doğal olarak yeterli miktarda taurin üretemez. Bebekler yeterli miktarda taurin üretemez ve tipik olarak anne sütünden veya formül gibi diğer kaynaklardan taurin alabilir. Vejetaryenlerin ve veganların taurin takviyesi alması gerekebilir. Düşük taurin seviyeniz olduğunu düşünüyorsanız, test için bir tıp uzmanına danışın. Bir tıp uzmanı ayrıca size özel eksikliğiniz için etkili olan taurin takviyeleri konusunda da tavsiyede bulunabilir.
Taurinin Yararları
1994 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, "Deneysel Tıp ve Biyolojideki Gelişmeler", taurin kalbin önlenmesine yardımcı olabilir kalp kası kasılmasına yardımcı olarak başarısızlık. Ek olarak, “Taurinin Biyolojisi: Yöntemler ve Mekanizmalar” uyarınca, beyaz kan hücrelerinizde büyük miktarda taurin bulabilirsiniz. Taurin ayrıca vücudunuzu serbest radikal hasarlarından koruyabilen antioksidan özelliklere sahiptir. Ayrıca, taurin safrada önemli bir bileşen olduğundan, taurin vücudunuzun yağ ve yağda çözünen vitaminleri sindirmesine yardımcı olur.
Taurin Eksikliği
Taurindeki eksiklikler bazı sağlık komplikasyonları yaratabilir. “Taurinin Biyolojisi: Yöntemler ve Mekanizmalar” a göre, düşük taurin seviyeleri, hipertiroidizm, depresyon, anksiyete, böbrek yetmezliği ve kısırlığa sahip kişilerde görülür. Şeker hastasıysanız, vücudunuzun taurin ihtiyacı artacaktır. Diğer alkolikler genellikle taurin işlerken sorun yaşarlar. Ek olarak, bağırsak problemleri, çinko eksikliği, kandida ve kardiyak aritmi olan bireyler tipik olarak idrarla büyük miktarda taurin kaybeder ve taurin takviyesi gerektirebilir.