Malt sirkesi ve genel olarak sirke, asırlarca bir gıda çeşni olarak kullanılmıştır. Malt sirkesi, eklem ağrısını hafifletmek ve yaraları temizlemek gibi sağlıkla ilgili uygulamalar için kullanılabilir ve kullanılır. Hipokrat, sirkülasyonu artırmak ve cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek de dahil olmak üzere çeşitli şeyler için M.Ö. 400’de kullanılmıştır. Tüm dünyadaki üniversiteler ve araştırma grupları tarafından yapılan klinik çalışmalar, sirkenin iyileştirici gücünün bir kısmını doğrulamıştır.
Hipertansiyonu Hafifletti
Japon Gıda Bilimi ve Teknolojileri Derneği Dergisi'nde yayımlanan 2008 tarihli bir araştırmaya göre, malt sirkesi tüketebilir yüksek kan basıncını hafifletmeye yardımcı olur. Malt sirkesi, vücuttaki kan damarlarının daralmasına neden olan bir hormon olan peptid anjiyotensin-1'i inhibe eder. Sirkede bulunan asetik asit ayrıca, yüksek tansiyonun bir diğer nedeni olan adrenal bezlerin steroid üretimini de önler. Ayrıca sirkeyi, tansiyon yerine, tansiyon olarak yüksek tansiyona neden olan bir lezzet maddesi olarak kullanabilirsiniz.
Metabolizmayı Artırıyor
Mizkan Grubu Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından 2009 yılında yapılan bir araştırma, sirkenin, özellikle de sirkede asetik asit, metabolizmanızı artırabilir. Çalışmada 175 gönüllü gönüllü, 12 haftalık bir süre boyunca yemeklerle birlikte üç dozaj sirkesinden birini aldı. En yüksek günlük dozu alan test denekleri - bir içecekle karıştırılmış sirke - 30 ml veya 2 yemek kaşığı - sirke en iyi sonucu vermiştir. Kilo kaybı, daha ince beller, daha düşük vücut kitle indeksi ve daha az vasküler yağ, plasebo testlerinden anlamlı derecede daha iyiydi.
Tip II Diyabet
Arizona Eyalet Üniversitesi ve İsveç Lund Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmalar, içmenin içildiği sonucuna varıldı. Yemeklerden önce sirke ve su karışımı, tip II diyabet hastalarında düşük glikoz seviyeleri ile koreledir. Deneklere A1C denemeleri başlamadan önce bir doktor tarafından onaylanmış ve uyanmadan ve yemeklerden birkaç dakika sonra yatmadan önce glikoz seviyelerinin düzenli olarak izlenmesini sağlamıştır. Sonuçlar, glikoz seviyelerinin yüzde 6 oranında azaldığını göstermesine rağmen, araştırmacılar, sirkenin değişikliklerden sorumlu katalizör olduğunu kanıtlamak için uzun bir yolunun olduğunu kabul ediyorlar.
Dozaj
Çalışmaların neredeyse tamamı Kamuya açıktır ki, 30 ml veya 2 yemek kaşığı sirke, en iyi diyet sonuçlarını sunan dozdur. Ancak, çoğu veya tüm insanlar için tam olarak hangi dozajın etkili olabileceğini gösteren ampirik bir kanıt yoktur.
Yan Etkiler
Malp sirkesi ve diğer tüm sirkeler, aşındırıcı bir bileşik olan asetik asit içerir. Yemek borusu, mide astarı ve böbreklerdeki hasar sirkenin aşırı kullanımı ve aşırı dozundan kaynaklanabilir. Diş çürüğü, osteoporoz ve düşük potasyum seviyesi düzenli olarak çok fazla sirke alımının sonucu olabilir. Hiperreninemi, aşırı aktif böbreklerle ilgili bir durum ve yüksek tansiyon gibi şiddetli reaksiyonlar sirkenin yanlış kullanımından kaynaklanabilir. Sirke, yeterince yüksek dozlarda toksiktir. Sirke rejimine başlamadan önce bir doktora danışın.
, , ] ]