|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Kilo Verme ve Çemen otu

Çemen, eski Mısırlılar tarafından kullanılmış ve bugün ek olarak alınıyor ya da lezzet olarak tariflere ekleniyor. Bazı insanlar kilo kaybını arttırmak için çemen takviyesi almaktadır, ancak bununla ilgili kanıtlar halen ön ve çelişkilidir. Çemen otunu almaya başlamadan önce doktorunuza danışın, yiyeceklerde bulunanlardan daha yüksek miktarlarda kullanın, çünkü bu herkes için güvenli olmayabilir.

Doyma ve İştah Üzerine Etki

Phytoterapy Research "de yayınlanan küçük bir çalışma Kasım 2009, öğlen vakti geldiğinde kahvaltının bir parçası olarak obez insanların 8 gram çemen otu elyafı verdiğini buldu. Çemen verildiğinde çemen verilmediğinden daha az kalori tüketen bu bireylere yönelik bir eğilim olmasına rağmen, fark anlamlı değildi. Bu, sadece 18 kişiyi kapsayan çalışmanın küçük boyutundan kaynaklanıyor olabilir, bu nedenle daha büyük çalışmalar çemen elyafına açlık ve kalorik alımın kontrolünde bir fayda gösterebilir.

2005 yılında "Biyobilim, Biyoteknoloji ve Biyokimya" da yayınlanan hayvan çalışması, çemen otu çekirdeği ekstresinin, farelerde yüksek yağlı bir diyetle beslenen kilo artışını azalttığını buldu. Aynı zamanda trigliseritlerdeki limit artışlarına yardımcı olmuştur. Çemen otu insanlarda olduğu kadar hayvanlarda da kilo alımını sınırlamaya yardımcı olup olmadığını doğrulamak için daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir.

Çemen ve Yağ Alma

Mayıs 2010'da "Avrupa Klinik Farmakoloji Dergisi" nde yayınlanan küçük bir çalışmada bulundu altı hafta boyunca çemen tohumu özü alan aşırı kilolu insanların, plasebo verilenlere göre daha az yağ aldıklarını. Ancak bu ön çalışmada, bu kilo kaybında önemli bir fark yaratmadı. Bu etkileri doğrulamak ve çemen otunun kilo kaybını etkileyip etkilemeyeceğini belirlemek için daha büyük ve uzun vadeli çalışmalara ihtiyaç vardır.

Potansiyel Hususlar

Çemen, idrarınıza akçaağaç şurubu idrar hastalıklarındakine benzer tatlı bir koku verebilir. ama bu zararlı değil. Ayrıca bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Hamileyseniz veya hormona duyarlı bir kanseriniz, kan pıhtılaşması veya diyabetiniz varsa çemen almayın. Çemen otu, ishal, gaz ve şişkinlik gibi yan etkilere neden olabilir. Kan sulandırıcı, lösemi ilaç siklofosfamid, diyabet ilaçları, aspirin, steroid olmayan antiinflamatuar ilaçlar ve monoamin oksidaz inhibitörleri gibi ilaçlar ile etkileşime girebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır