|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Şarap, Kolesterolünüzü Etkileyebilir mi?

2010'da "Tromboz ve Hemostaz Seminerleri" bölümünde yayınlanan bir araştırmaya göre, her gün bir veya iki kadeh kırmızı şarap içmek kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. Bununla birlikte, şarabın kolesterol seviyelerine etkisi ve şarabın diğer alkol türlerine kıyasla kalp sağlığı açısından herhangi bir faydası olup olmadığı. Uzmanlar, halen alkolden uzak duruyorsanız, faydalara karşı riskler hakkında daha fazla kanıt gerektiğinden şarap içmeye başlamayı önermiyorlar.

Kolesterol Seviyelerine Etkisi

Şarap ve kolesterol seviyelerine ilişkin çalışmalar yapılmadı hepsi aynı faydalı etkiyi göstermiştir. Orta düzeyde alkol tüketimi, Nisan 2006’da yayınlanan “Ateroskleroz” da yayınlanan bir araştırmaya göre, faydalı yüksek yoğunluklu lipoprotein seviyelerini yüzde 17'ye kadar artırabilir ve sağlıksız düşük yoğunluklu lipoprotein veya LDL seviyelerini yüzde 8'e kadar azaltabilir. 2005 yılında “Avrupa Klinik Beslenme Dergisi” nde yayınlananlar da dahil olmak üzere, kırmızı şarabın HDL seviyelerini arttırdığını ancak LDL seviyelerinde önemli bir etkisi olmadığını tespit etmiştir. HDL seviyelerinin artması hala LDL seviyelerinde bir düşüş olmasa da kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Kolesterol Emilimi

Kırmızı şarap, hücrelerinizin emdiği kolesterol miktarını% 66 oranında sınırlıyor gibi görünüyor. Aralık 2008'de "Beslenme Araştırması" nda yayınlanan bir çalışmaya göre. Eğer hücreleriniz kolesterolü almazsa, vücutta depolanamaz. Bu emilmeyen kolesterol daha sonra vücudunuzdan çıkarılabilir ve bu da kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza yardımcı olur.

Aktif Bileşenler

Polifenol adı verilen ve kırmızı şaraptaki antioksidanlar, şarabın yararlı etkilerinden bazılarından sorumlu olabilir, “Beslenme Araştırması” çalışmasına göre kolesterol emiliminin sınırlandırılması dahil. “Avrupa Klinik Beslenme Dergisi” araştırmasında yazarlar, şarabın HDL kolesterol üzerindeki yararlı etkilerinin, alkol içeriği nedeniyle ortaya çıktığını, çünkü polifenol içeren kırmızı üzüm özü içeren suyun şarabın kendisinin yaptığı HDL seviyelerini artırmadığını belirtti. br> Diferansiyel Etkiler

Kırmızı şarap içmek, herkesin kolesterol seviyelerinde aynı iyileşmelere neden olmayabilir. Mayıs 2009'da "Klinikler" de yayınlanan bir araştırmada, normal kolesterolü olan kişiler, 15 gün boyunca günde yaklaşık 8,5 ons şarap içtikten sonra yararlı HDL kolesterol seviyelerinde artışlar yaşarken, yüksek kan basıncı veya yüksek kolesterolü olan kişilerin bunu yaşamadıklarını tespit ettiler. yarar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]