Asit reflü için başka bir isim olan mide ekşimesi birçok insan için nadiren rahatsızlık verir, ancak hamilelik sırasında en hafif şeyler bile başlatabilir. Hamilelik ilerledikçe, asit reflü belirtileri daha da kötüleşebilir. Bunun nedeni büyüyen bebek ve uterusun mideye baskı yapmasıdır. Hamileliğin erken döneminde asit reflü, hormonlar ve diğer bedensel değişimler nedeniyle daha sık görülür.
Fonksiyon
Mide ekşimesi, sindirim kanalını geri getirdiğinde mide ekşimesi oluşur. FamilyDoctor.org'a göre yemek borusunun tabanında, ağzı mideye bağlayan tüp, mide içeriğinin yukarı doğru akmasını önleyerek kas gibi bir bant var. Çeşitli nedenlerle açık bırakıldığında, sonuç diğer belirtilerle birlikte göğüste yanma hissidir.
Nedenleri
Normal durumlarda mide ekşimesi genellikle midenin yemek yemediği için oluşur. katılmıyorum. Bazı genel tetikleyici yiyecekler arasında sıcak baharatlar, Amerikan Hamilelik Derneği’nin kafein, alkol, biberli yiyecekler, yağlı yiyecekler ve kızarmış yiyeceklerle birlikte olduğu belirtiliyor. Hamilelik sırasında, bir kadının midesi, en hafif yiyeceklerin bile üzülme olasılığını kanıtlayabilir. Bu yavaş sindirim nedeniyle oluşur. Bir kadın hamile kaldığında, relaxin adı verilen bir hormon üretilir. Emek hazırlığı için vücuttaki eklemlerin gevşetilmesinden sorumludur. Bu hormon hamilelikte erken ortaya çıkar. Sindirim sistemi üzerindeki etkisi, mide içeriğinin yavaş işlenmesine yol açar. Sonuç, yemek midesinde daha uzun süre oturmak ve yemek borusundan geri akışlarını kolaylaştırmaktır. Pek çok kadın bu hormon yüzünden kabızlık hissetmektedir.
Belirtiler
Asit reflü'nün en karakteristik belirtisi göğüste yanma hissidir. Buna ek olarak, bir kadın mide bulantısı hissedebilir, mide rahatsızlığı hissedebilir ve hatta ağzına kusma benzeri bir madde bulaştırır. Hamileliğin erken döneminde bu semptomlar sabah rahatsızlığına benzer olabilir. Özellikle hasta kusmaya yol açtığında sabah bulanmaları mide ekşimesi semptomlarına katkıda bulunabilir.
Önleme
Amerikan Gebelik Derneği, reçetesiz satılan bir ilacı kullanmadan önce asit geri akışını önlemek için adımlar atmanızı önerir. Hamile kadınlar, midenin fazla dolmasını önlemek için gün boyunca küçük, sık yemek yiyebilirler. Yemek yemek ve sonra uzanmak semptomları şiddetlendirebilir. Bilinen tetikleyici yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Yemek yerken sıvı içmek asit geri akışını daha muhtemel hale getirebilir. Bunun yerine, bir kadın yemekten önce veya sonra içmelidir. Mideye baskı uygulayabilecekleri ve yiyecekleri ve asitleri yukarı doğru hareket etmeye teşvik edebileceklerinden, sıkı oturan giysilerden ve eğilmekten kaçınılmalıdır. Bir eğimde uyumak, gece sık sık ortaya çıkarsa, mide ekşimesi semptomlarını iyileştirebilir.
Tedavi
Önleme yöntemleri başarılı olmadığında hamile bir kadın bir bardak az yağlı süt veya düşük bir bardak deneyebilir - yağlı yoğurt. Amerikan Hamilelik Derneği bunun asidi etkisiz hale getirebileceğini öne sürüyor. Başka bir benzer çözüm, kadınları bir bardak ılık süt içerisine bir çorba kaşığı bal karıştırmaya yöneltmektedir. Reçetesiz satılan antasitlerin hepsi hamilelik sırasında güvenli değildir. Bazıları, şişmeye neden olabilecek yüksek seviyede sodyum içerir. Amerikan Aile Hekimliği'ne göre, alüminyum hidroksit veya magnezyum hidroksit ile yapılan antasitlerin, hamilelik sırasında genellikle güvenli olduğu kabul edilir, ancak bir kadının doktorunun farklı bir tavsiyesi olabilir. Sık kullanıldığı zaman herhangi bir antasit, doğmamış bebeğe zarar verebilir.
, , ] ]