Gül elması yemek ve ilaç olarak kullanılır. Olgun bir ağacın 5 lb vereceği tropik ve subtropikal bölgelerde, teknik olarak Syzygium jambos adı verilen gül elma bitkisini bulacaksınız. her mevsim meyve. Indiana'daki Purdue Üniversitesi'ne göre, bu bitkinin meyvesi aslında bir elmaya benzemiyor - bitki mersin ailesinin bir üyesi. Gül elmayı tıbbi amaçla kullanmayı planlıyorsanız, önce bir sağlık uzmanına danışın.
Tanımlama
Purdue Üniversitesi'ne göre, gül elmaları tropik bölgelerde çocuklar arasında popüler bir meyvedir. Meyveler, tiamin, C vitamini, kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum ve kükürt sağlar. Gül elması aynı zamanda bir lif kaynağıdır ve bitkinin yenilebilir kısmının 100 g'ı başına 56 kaloriye sahip olan yağ ve kalorileri düşüktür.
Potansiyel
Gül elması geleneksel olarak çok amaçlı kullanılır tıp. Sahra altı Afrika’daki insanlar bulaşıcı hastalıkların tedavisinde gül elma kabuğunu kullanıyor, diyor C.D. “Etnofarmakoloji Dergisi” nde yayınlanan bir araştırmanın baş yazarı olan Djippa, Purdue Üniversitesi'ne göre bir gül elması meyve infüzyonu diüretik olarak çalışabilir. “Hint Tıbbı Bitkiler” in baş yazarı P. K. Warrier’e göre, gül elma tohumları da ishali durdurmak için kullanılır. Hindistan'da, meyve bir karaciğer toniği ve bir beyin toniği olarak kullanılır. Çiçeklerin hazırlıkları aynı zamanda ateş düşürücü olarak da kullanılır. Küba'da insanlar gül elma kökünün bir epilepsi ilacı olduğuna inanıyor. Nikaragua'da, şeker hastalarına yardımcı olmak için kavrulmuş ve toz tohumların infüzyonları kullanılır.
Ayurveda tıbbında, genel bir tonik, bir karaciğer tonik ve bir kan tonik olarak kurutulmuş bir gül elma sirkesi ve demir tozu karışımı kullanılır. H. Panda'dan “Ayurveda İlaçları El Kitabı” na göre.
Etkileri
Geleneksel kullanımları desteklemek için bilim yetersizdir, ancak bazı faydalı özellikler tespit edilmiştir. Gül elma kabuğu ekstraktının yüksek tanen içeriği, en azından Djippa'ya göre, en azından laboratuar testlerinde, stafil enfeksiyonlarıyla mücadelede faydalı olabilecek antibiyotik özellikler verir.
J.R. “Fitoterapi Araştırması” nda yayınlanan bir araştırmanın baş yazarı olan Kuiate, laboratuvar çalışmalarında ayrıca bitkinin kök kabuğunun bazı cilt hastalıklarıyla mücadelede faydalı olabileceğini buldu. Kabuğun aktif bileşikleri olan betulinik asit ve friedelolactone, Camaroon, Kuiate notlarında sıkça görülen derideki mantar enfeksiyonlarına karşı aktiftir.
Ağaç gövdesinde ve kök kabuğunda bulunan jambosin adı verilen alkaloid teorik olarak diyabet için yardımcı olabilecek kan şekeri seviyesini düşürür. Jambosine, nişastanın şekere dönüşmesini durdurur. Bununla birlikte, bu alkaloidi de içeren jaman meyve özü üzerinde yapılan 12 günlük bir çalışmanın önemsiz etkileri olduğunu belirterek, “Pakistan Beslenme Dergisi” nde yayınlanan bir araştırmanın baş yazarı Mahpara Safdar, “sonuçların sonuçsuz kaldığını belirtti. Çalışmanın kısa zaman dilimi ve ekstraktta kullanılan koruyucu maddeler nedeniyle.
Uyarı
Toksisite riski nedeniyle gül elması preparatlarını kullanırken dikkatli olmalısınız, Purdue'daki uzmanlara tavsiye verin. Gül elmanın tohumları da kökleri gibi zehirlidir. Bitkinin saplarında, köklerinde ve yapraklarında, prusik asit veya siyanür de denilen bilinmeyen bir miktarda hidroklinik asit vardır. Hidrosiyanik asit zehirlenmesi ölümcül olabilir.
Dikkat Edilecek Noktalar
Başka bir şey olmazsa, parfüm yapmak için gül elmayı kullanabilirsiniz, “Meyve ve Kuruyemiş Ansiklopedisi” nde Jules Janick ve Robert E. Paull'u not edin. Gül elma yapraklarından elde edilen yağ bu amaçla kullanılır. Ağacın sert ağacı da inşaatta kullanışlıdır ve kabuk bronzlaşma ve boyama için kullanılabilir.
, , ] ]