| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sarımsak Östrojen Artırır mı?

Sarımsakın östrojen artırması muhtemel değildir. Aslında, hormon seviyelerini hiç değiştirmiyor gibi görünüyor. Bu, sarımsak sağlığınıza fayda sağlayamayacağını söyleyemez. Çalışmalar sarımsak, kalp damar hastalıklarının ilerlemesini yavaşlatabildiğini, kolesterol seviyelerini iyileştirdiğini, kan basıncını düşürdüğünü ve hatta özellikle meme veya prostat kanseri gibi hormona duyarlı kanserler söz konusu olduğunda kanserle savaşabileceğini göstermektedir. Herhangi bir tıbbi durumu tedavi etmek için sarımsak kullanmadan önce bir doktorla konuşun.

Kanıt

Mart 2001'de yayınlanan “Beslenme Dergisi” nde yayınlanan bir araştırma, sarımsak ve türev bileşiklerinin östrojenin metabolizmasını değiştirebileceğini buldu. Sarımsaktaki sülfidlerin, hormon alıcı dokuların tepkilerini azalttığı görülmektedir. Buna karşılık, bu, meme kanseri gibi hormona duyarlı kanserlerin gelişimini potansiyel olarak engelleyebilir. Bununla birlikte, bu sülfitler vücuttaki östrojen seviyesini düşürmez - ya da arttırmaz; sadece vücut dokusu tarafından metabolize edilme hızını etkilerler. Sarımsak, muhtemelen prostat kanseri tedavisinde de faydalı olan testosteronun metabolizması üzerinde de aynı etkiye sahip görünüyor.

Dozaj

Herhangi bir diyet takviyesi gibi, Gıda ve İlaç İdaresi de sarımsakları düzenlemez. reçeteli ve reçetesiz ilaçları düzenlediği gibi, dozajlar da markaya bağlı olarak değişebilir. Bununla birlikte, terapötik dozlar, Maryland Tıp Merkezi'ne göre, genellikle günde 600 ila 1.200 miligram arasında ayarlanmaktadır. Sarımsakın size fayda sağlayıp sağlayamayacağını belirlemek için doktorunuzla görüşün.

Yan Etkiler

Sarımsak genel olarak güvenli kabul edilse de, özellikle ek olarak alındığında, yan etkileri olabilir. Bulantı, şişkinlik, ağız kokusu ve vücut kokusu yaşayabilirsiniz. Baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, iştahsızlık ve kas ağrıları da bildirilmiştir, ancak bu yan etkiler nadirdir. Sarımsak, antiplatelet ve kan inceltici ilaçlar ile ters etkileşime girebilir, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ne dikkat eder.

Öneri

Östrojen seviyeleriniz düşükse, tedavi için doğru tanı çok önemlidir. Östrojen perimenopoz, menopoz, polikistik over sendromu ve erken over yetmezliği dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden ötürü yalnızca birkaç tanesini bırakabilir. Tıp uzmanları östrojen seviyelerini sağlıklı bir seviyeye getirmek için çeşitli tedaviler önerebilirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com