|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Alkolün Beden ve Beyin Üzerindeki Etkileri Nedir?

Alkol içtiğinizde, hızla kanınıza emilir ve sonra vücudunuzda taşınır. Birkaç dakika içinde alkolün beyniniz üzerindeki etkilerini hissedebilirsiniz. Şu anda alkol tüketiminin tadını çıkarmanıza rağmen, aşırı uzun vadeli alkol alımı karaciğeriniz, kalbiniz ve pankreasınız üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

Beyniniz

Alkol, beyninizin konuşmayı kontrol eden kısmını etkiler, hareket ve hafıza. Aynı zamanda, etki altındayken bazı kötü kararlara yol açabilecek kararınızı da etkiler. Sarhoşluk belirtileri arasında konuşma bozukluğu, kötü davranış, yürüme zorluğu ve elle yapılan görevleri yapma zorluğu var. Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre, uzun süreli ağır alkol kullanımı, beyninizin ön loblarını, beyninizin düşünmeniz gereken bir parçası olan küçültebilir. Karaciğer üzerindeki vergileri, çünkü organ, alkol de dahil olmak üzere zararlı maddeleri parçalamak zorundadır. Uzun süre yoğun olarak içen insanlar, karaciğerde yağ biriktiği ve yorgunluk ve karın ağrısına neden olan bir durum olan steatoz geliştirebilir. Bu daha ciddi karaciğer hasarına yol açabilir. Karaciğerin enflamatuar bir durumu olan hepatit veya karaciğer hasarı ve skar dokusu içeren siroz gibi diğer karaciğer hastalıkları da gelişebilir. Karaciğer hastalıkları erken ölüme neden olabilir.

Kalbinize Yardım Etme veya Zarar Verme

Alkol, ne kadar içtiğinize bağlı olarak kalbiniz için hem iyi hem de kötü olabilir. Erkekler için günde bir veya iki içki, kadın için bir içki olmak üzere ılımlı içki içmek kalp hastalığına yakalanma ihtimalinizi düşürebilir. Bununla birlikte, ağır içicilik, kalp kasınızın büyüdüğü ancak etkisiz olduğu bir hastalık olan kardiyomiyopatiye neden olarak kalbinize zarar verebilir. Aşırı içmek, kalp atışınızın ritmi ile ilgili potansiyel sorunlara da neden olabilir. Uzun süreli alkol kullanımı da yüksek tansiyona neden olabilir, bu da kalp hastalığı riskinizi artırır, diyor NIH.

Ağrılı Pankreas ve sindirim enzimleri. Alkol, pankreasınızı, nihayetinde pankreatite yol açabilecek toksik maddeler veya pankreastaki kan damarlarının iltihaplanması ve şişmesi için tetikler. İnce bağırsaklara ulaşana kadar normalde etkisiz olan sindirim enzimleri, pankreasınızın dokuları üzerinde çalışmaya başlar ve enfeksiyona, kanamaya ve kalıcı hasara neden olabilecek hasara neden olur.

Bağışıklık Sistemi ve Kanser

Çok fazla alkol almak bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir ve zatürree ve tüberküloz gibi enfeksiyonlara yakalanma riskinizi artırabilir. Çok fazla alkol tüketmek de ağız, yemek borusu, boğaz, karaciğer ve memenin belirli kanserlerini geliştirme riskinizi artırır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır