|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Badem Yeme, Testosteron Seviyenizi Yükseltir mi?

Diyet, vücudun testosteronun nasıl sentezlenmesinde büyük rol oynayabilir. Bazı vitamin ve mineral eksiklikleri testosteron seviyelerinin düşmesine yol açarken, bu besin maddelerinin bolluğunun artması onları artırmaya yardımcı olabilir. Bademler testosteron üretimine yardımcı olabilecek birçok faydalı besin maddesi bakımından zengindir.

Vitamin

Badem E vitamini bakımından zengindir, bir ons çiğ badem porsiyonu - yaklaşık 30 fındık ... önerilen günlük değerinizin yüzde 40’ını (DV) sağlar. (Bkz. Ref. 1) E vitamini bir antioksidandır, yani vücuttaki oksidatif stres ile mücadeleye yardımcı olabilir. Oksidatif stres, erkeklerde bozulmuş testis fonksiyonunun temel bir nedeni olarak bilinir ve böylece sperm üretimini ve testosteron seviyelerini azaltır. (Bakınız Ref. 3, "Vitamin C ve E")). Endocrinologia Japonica dergisinde yayınlanan bir çalışmada, ekstra E vitamini verilen farelerin testosteron seviyelerini önemli ölçüde artırabildiği bulundu. (Bkz. Ref. 2)

Luteinize Hormon Giderici Hormon

E Vitamini ayrıca luteinize edici hormon salgılatıcı hormon (LHRH) olarak bilinen bir hormonun salınımını uyarır. (Bkz. Ref. 1) Hem erkek hem de kadınlarda LHRH, kadınlarda yumurtlamayı tetikleyen ve erkeklerde testosteron üretimini tetikleyen esastır. (Bkz. Ref. 5) 2006 yılında "Prostat" dergisinde yayınlanan bir çalışma, LHRH tedavisinin serum testosteron konsantrasyonlarını yükseltmede oldukça etkili olduğu ve etkisinin LHRH tedavisi durduktan sonra önemli bir süre devam ettiği sonucuna varmıştır. (Bkz. Ref. 7) Badem iyi bir E vitamini kaynağı olduğu için, LHRH seviyelerini de yükseltebilirler.

Magnezyum

Magnezyum, testosteron seviyelerini yükseltebilecek başka bir besindir. Badem, porsiyon başına 77 miligram magnezyum, kadınlar için DV'nin yaklaşık dörtte biri ve erkekler için DV'nin% 18'ini içerir. "Biyolojik İz Elementi Araştırması" nda yayınlanan bir 2011 çalışmasında, dört haftalık günde 10 miligramlık magnezyum takviyesinin hem sedanter hem de sporculardaki testosteron seviyelerini arttırdığı tespit edildi. Avantajı, egzersiz yapan insanlar için daha büyük bulunmuştur. (Bkz. Ref. 6)

Kalsiyum ve Potasyum

Bademler harika kalsiyum veya potasyum kaynakları değildir, ancak bunlar da kötü kaynaklar değildir. Bir porsiyon yaklaşık 208 miligram potasyum ve 76 miligram kalsiyum içerir. (Bkz. Ref. 4) Her iki mineral de testosteronun düzenlenmesinde rol oynayabilir. "Biyolojik İz Element Araştırması" nda yayınlanan 2009 tarihli bir çalışma, yetişkin erkeklerde testosteron seviyelerini yükseltebilecek kalsiyum takviyeleri buldu (Bakınız Ref. 8). Hayvan araştırması, potasyum eksikliğini erkek testosterondaki dramatik azalmalar ile ilişkilendirdi, ancak kadınlarda önemli bir değişiklik görülmedi. (Bkz. Ref. 9)

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır