|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Tüp Bağlanmasıyla Gebelik Belirtileri ve Belirtileri

Tüp ligasyonu, bir kadının fallop tüplerinin cerrahi olarak kesildiği, bağlandığı, yakıldığı veya bantlı kapatıldığı kalıcı bir doğum kontrol yöntemidir. Kesilmiş veya tıkanmış tüpler, spermin bir kadının yumurtalarına ulaşmasını önler. Çok düşük bir ihtimal olsa da, gebeliğin tüp ligasyonu sonrası gerçekleşmesi mümkündür. Gebelik belirtilerinin tubal ligasyonu olmayan kadınların yaşadıklarına benzer olması muhtemeldir.

Gebelik Olabilirliği

Tubal ligasyon en etkili doğum kontrol yöntemlerinden biridir: 100 kişiden az kadınlar tüp ligasyonu yaptıktan sonra hamile kalacaklar. Bununla birlikte, nadir durumlarda, bir kadının fallop tüpleri, gebeliğin oluşmasına izin vererek, tüp ligasyonu sonrası tekrar birlikte büyüyebilir.

Erken Gebelik Belirtileri

Tüp ligasyonu bir kadının hormonları üzerinde hiçbir etkiye sahip olmadığından, Tüp ligasyonu sonrası gebeliğin belirtileri genellikle işlem geçirmemiş kadınların yaşadıkları ile aynıdır. Çoğu kadın, tüp ligasyonu sonrası normal adet görmesi yaşar, bu nedenle kaçırılmış bir dönem, hamileliğin en erken belirtilerinden biri olabilir. Diğer yaygın erken semptomlar, gebe kaldıktan yaklaşık altı ila 12 gün sonra lekelenme, hassas göğüsler, bulantı veya kusma ve yorgunluğu içerir. Bununla birlikte, hamilelik belirtileri kadından kadına farklılık gösterir ve bazı kadınlar kaçırılan dönem dışında bir belirti yaşamazlar.

Ektopik Gebelik

Tüp ligasyonu sonrası gebe kalan kadınlar çok daha yüksek risk altındadır. ektopik bir hamileliği olan, döllenmiş yumurtanın uterustan başka bir yere implante ettiği bir hamilelik. Ektopik gebeliğin yaygın belirtileri arasında düzensiz vajinal kanama veya karın veya omuzda ağrı bulunur. Derhal tedavi edilmezse, ektopik bir gebelik hayati tehlike yaratabilir.

Fetusun Etkisi

Eğer bir tüp ligasyonu sonrası gebe kalırsanız ve hamileliğiniz ektopik değilse, tüpün için endişelenmenize gerek yoktur fetusa zarar veren ligasyon. Tüp ligasyonu sadece fallop tüplerini etkilediğinden, döllenmiş yumurta uterusta başarılı bir şekilde implante edildiğinde gebelik üzerinde gelecekteki etkisi olmayacaktır. Bu nedenle, tüp ligasyonu sonrası bebek sahibi olma fikrini değiştiren kadınların sıklıkla in vitro fertilizasyonu denemeleri önerilir.

Doktorunuzu Ne Zaman Görmelisiniz

Bebeğinizin sağlığı için doğum öncesi bakım önemlidir. Hamilelik testi yaptırmanız veya hamile olabileceğinden şüpheleniyorsanız doktorunuzu görmeniz önemlidir. Hamile olduğunuzu düşünüyorsanız ve herhangi bir ektopik gebe semptomu yaşamaya başlarsanız, hemen tıbbi yardım alın.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]