Bebeğinizle basit, doğal etkileşimleriniz, dokuz haftadaki gelişiminin anahtarıdır. Daha uzun süre uyanık olduğu için onunla daha fazla zaman geçirebilirsiniz. Elleri tarafından büyülendi ve sürekli yüzüne getiriyor. Onun iletişim becerileri, fiziksel sağlığı ve sosyal gelişimi onunla konuştuğunuzda ve oynadığınızda etkilenir.
İletişim
9 haftalık bebeğiniz, sizi yorgunluğunu veya aç. En sevdiği kelimeler kafiyeli sözler - goo ve coo. Konuşma ya da okuma yoluyla onunla ne kadar çok konuşursanız, kelimeleri kullanma hakkında o kadar çok şey öğrenir. Muhtemelen, onunla oynarken yarattığınız komik seslerden bazılarını taklit ediyor.
Görme ve İşitme
Bebeğinizin vizyonunu ve işitme sağlığını, onunla konuştukça hareket ederek değerlendirebilirsiniz. Sizi gözleriyle nasıl takip ettiğine ve başını kendinize doğru hareket ettirdiğine dikkat edin. Ayrıca sesini duyduğunda gevezelik ediyor. Onun önünde bir nesneyi sarkarsan onu yakalar. Bu, iyi göz ve el koordinasyonunun bir işaretidir. Çıngırak oyuncaklarından gelen sesleri sever ve yorgun ve uykulu oluncaya kadar durmadan sallanır.
Motor Gelişimi
Bebeğiniz midesinden yuvarlanan bebeğiniz bir motor gelişim kilometre taşıdır. Karnına yerleştirildiğinde göğsünü ve başını kaldırabilir ve devrilmeye başlayabilir. Bunu yapmak için fazla güç kullanmıyor. İzlemesi eğlenceli olabilir, ancak güvenli olduğundan ve yatağınızdan düşmediğinden veya tehlikeye girmediğinden emin olun. Nesnelerini daha uzun elinde tutmaya başlıyor. En sevdiği oyuncakları yakalarken ya da ellerini ağzına getirdiğinde sakardır.
Sosyal ve Duygusal Gelişim
Bebeğiniz, size miras aldığı gözlere hayran kalmayı sevdiğiniz kadar size bakmayı da sever. sen. Seni ve diğer tanıdık yüzleri görünce kıpırdar ve gülümser. Gıdıklarsanız, gülebilir. Onu aradığınızda adını anlamaya başladı. Bu aşamada oynamak için eğlenceli ve onunla birlikte kurduğunuz daha olumlu deneyimler, çevresiyle daha güvende.
9 Haftada Dönüm Noktaları
Bebeğiniz kendi tarzında gelişecek, ancak gelişimini geciktirebileceğine dair birkaç uyarı işareti var. Pediatri Akademisi'ne göre, bebeğiniz 9 haftalıkken, nesneleri kavrama ve tutma, insanlara gülme veya başını çok iyi desteklemediği takdirde, çocuk doktorunuzla konuşun.
, , ] ]