Çocuğun karşılaştığı kötü etkiler kişiliğini etkileyebilir ve duygusal problemlere, riskli davranışlara ve yaşam boyunca aile ve sosyal ilişkilerde sorunlara yol açabilir. Amerikan Psikoloji Derneği'nin “Psikoloji İzleyicisi” için yayımlanan Mart 2004 tarihli bir makale, genetiğin kişilik bozukluğu geliştiren bir çocukta bir faktör olmasına rağmen, çevresel etkilerin rol oynayabileceğine işaret etmektedir. Son zamanlarda, araştırmacılar ikisi arasındaki ilişkiye daha fazla eğiliyorlar.
TV
Çok fazla televizyon seyretmek çocuk üzerinde kötü bir etki yaratabilir, özellikle şiddeti gösteren programları izlemek ve riskli davranışlarda yer alan TV karakterlerini göstermek . Amerikan Psikologlar Birliği'ne göre, Cerrah Genelinin Televizyon ve Sosyal Davranış Danışma Kurulu ile birlikte Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü'nün televizyonda şiddet izlemesinin çocuğun kişiliğini olumsuz yönde etkileyebileceği konusundaki raporu. Araştırmalar, şiddetli programlamaya tekrar tekrar maruz kalmanın, bir çocuğun başkalarına karşı daha agresif davranma olasılığını artırabileceğini veya diğer insanların sorunlarına daha az empati göstermesini engelleyebileceğini göstermektedir. Bazı çocuklar daha çok korkuyorlar çünkü dünyayı tehlikeli bir yer olarak görüyorlar.
Video Oyunları
Uygunsuz televizyon programları gibi, video oyunlarının da çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Aksiyon-macera video oyunlarının çoğu çocuğu şiddete ve saldırgan davranışa maruz bırakır. Bazıları çocukları korkutan veya realite ile çizgiyi bulanıklaştırabilen ve inandırabilen korku üzerine odaklar. APA, Iowa Eyalet Üniversitesi'nden psikolog Dr. Craig A. Anderson tarafından yürütülen çalışmaların, şiddetli video oyunları oynamanın çocuğun agresif düşüncelerini artırabileceğini ve agresif davranışlara yol açabileceğini gösterdiğini bildirmektedir. Anderson tarafından yürütülen 2000 çalışmasının bulguları, şiddetli video oyunları oynamanın aslında çocuk üzerinde şiddet içeren televizyon programlarını veya filmleri izlemekten daha büyük bir etkisi olabileceğini göstermektedir. Televizyondan farklı olarak, video oyunları etkileşimlidir ve oyuncuyu saldırganın rolüne atar.
Kötü Dil
"Çocuğunuza Yemin Eder mi?" Başlıklı 2012 tarihli bir makalede. Örgütsel ve sosyal psikolojide uzman olan Dr. Ronald E. Riggio, “Psikoloji Günümüzde” konusunu, saygısız bir dile maruz kalmanın bir çocuğa zarar verip vermediği konusunda çok fazla araştırma yapılmamasına dikkat çekti. Birisinin küfretmesinin neden daha fazla etkisi var. Örneğin, sözlü taciz bağlamında küfür etmek bir çocuğa zarar verebilir. Bununla birlikte, Psikolojik Bilimler Derneği'nin “Gözlemci” Derneği tarafından yayınlanan bir makalede yazarlar Jay Jay ve Kristin Janschewitz, araştırmalarının küfürün genellikle olumsuz sonuçlara yol açmadığını ve genellikle zararlı olarak görülmediğini öne sürdüğünü söylüyor. Araştırmacılar 10.000'den fazla halk küfür vakası kaydetti.
Çocuk Travması
Depresyon, bazı çocukları depresif bozukluklara genetik olarak dayatan ailelerdeki depresyonlara rağmen, ebeveynlerin veya diğer erken çocukluk travmalarının ölümüne de yol açabilir. Amerikan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Akademisine göre, depresyon. Fiziksel, duygusal veya cinsel istismara uğrayan, ihmal edilen veya reddedilen ve ev içi şiddete tanık olan çocuklar çaresizlik, umutsuzluk, öfke ve suçluluk duygusu yaşarlar. Besleyici bir yetişkinin kaybı, aile işlev bozukluğu veya depresif bir ebeveynle yaşamak gibi yaşam deneyimleri, çocuğun yaşam hakkındaki görüşüne katkıda bulunabilir, potansiyel olarak özgüvenini azaltabilir ve duygularını idare etme şeklini etkileyebilir. Harvard Ruh Sağlığı Mektubu'nun Şubat 2002 sayısında ilk kez yayınlanan bir makale, depresyonda olan okul öncesi çocukların sık sık fobiler yaşama eğiliminde olduklarını, oysa depresyonda olan erken yaştaki çocukların bazen saldırgan davranabileceğini açıklamaktadır. Ergenlerde depresyon suçlu davranışı olarak ortaya çıkabilir ve uyuşturucu ve alkol kötüye kullanımı içerebilir.
, , ] ]