Afyonlar haşhaş bitkisinden elde edilen güçlü ilaçlardır. Opiatlar arasında eroin, morfin, kodein ve afyon bulunur. Morfin ve kodein gibi bazı afyon ağrılarını gidermek için kullanılırken, diğerleri kötüye kullanılan ilaçlardır. Hamile bir kadın afyona maruz kaldığında, etkiler gelişmekte olan fetüse zarar verebilir.
Düşük Doğum Ağırlığı
Ulusal Uyuşturucu Bağımlılığı Enstitüsü'nün verilerine göre, 15-17 yaşları arasındaki hamile kadınlar en fazla uyuşturucu kullanımına sahip Hamilelik sırasında Bu yaşta genç kadınlar sıklıkla vücut imgesi sorunları yaşar ve besleyici bir şekilde yemek yemezler. Afyon kullanımı ile birlikte bu sorun, doğmamış fetusun gelişmemesine neden olabilir. Bu, bebeğin rahimde meydana gelmesi beklenen önemli gelişme oranını sürdürmek için gereken uygun ağırlığı alamadığı anlamına gelir. Düşük doğum ağırlığı, doğumdan sonraki gelişimsel gecikmeler için önemli bir risk faktörüdür. Nisan 2000'de Kadın Hastalıkları ve Doğum Konusunda Güncel Görüşünde yayınlanan bir makalenin özetine göre, interuterin büyüme ortamı çocuğun doğumdan sonra gelişiminde önemli bir etkendir. İn-utero'da uygun büyümenin sağlanamaması ölü doğumlara ve yenidoğan döneminin çok ötesine uzanan sorunlara yol açabilir.
Bağımlılıklar
Gebelik sırasında afyon kullanan anneler için doğan yenidoğan ilaçlar bağımlısı olarak doğarlar. Yenidoğan uyanıklık, huzursuzluk, titreme, yüksek sesle çığlık ve ishal gibi yoksunluk belirtileri yaşayacaktır. Opiatlardan uzaklaşan bir bebek geçici olarak nefes almayı durdurabilir, kilo alamamış ve memeye uygun şekilde bakamamaktadır. Bu bebeklerin geri çekilirken yakından izlenmesi ve özel bir bakıma ihtiyaçları vardır.
HIV /Hepatit C &B
Ulusal Uyuşturucu Bağımlılığı Enstitüsü'nün verilerine göre, eroin kullanan kadınların HIV ile sözleşme yapma riski yüksek, bu da AIDS, hepatit C ve hepatit B İğnelerin paylaşılması, şırıngaların yeniden kullanılması ve diğer gereçlerin bu hastalıkları yaydığı bilinmektedir. Uyuşturucu kullanan hamile kadınlar, yargılarını bozmakta ve genellikle bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini taşıyan yüksek riskli cinsel davranışlara sahiptir. Bu hastalıklar doğmamış bebeğe plasenta yoluyla bulaşabilir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne göre, bir kadın anti-retroviral ilaç kullanmadığında, HIV bulaş oranı yaklaşık yüzde 25'tir. CDC ayrıca, HIV ile enfekte olmayan kadınların, Hepatit C virüsünü hamileliklerin yüzde 5 ila 6'sında bulaştığını bildirmektedir. Bu oran HIV ile birlikte enfekte olmuş kadınların yüzde 18.7'sinde daha yüksektir.
, , ] ]