Doğmamış bebekler için üzülmek birkaç şey ifade edebilir, ancak en çok oksijen eksikliği anlamına gelir. Bunun nedeni maternal oksijen eksikliği, plasenta veya göbek kordonunda bir sorun veya bebekte bir sorun olabilir. Çoğu kadın, doktorlarının göbek kordonu anormallikleri veya malformasyonlar gibi bebekle ilgili sorunları kontrol etmelerine izin veren rutin ultrasonlar alır. Ayrıca çoğu kadın doğum ve doğum sırasında fetal rahatsızlık belirtilerini izlemek için rutin olarak izlenir. Doğmamış bebeğiniz sıkıntılı ise, doktorunuz Sezaryen ile acil bir doğum önerebilir.
Hareket Eksikliği
Bebeğinizin hareket ettiğini hissetmeye başladıktan sonra, oldukça düzenli aktivite şekilleri göreceksiniz. Bebeğiniz uyuduğu için hareket hissetmediğiniz veya hissetmediğiniz zamanlar olacaktır. Ancak, bebeğinizin hareket etmediği uzun bir süre fark ederseniz, doğum uzmanınıza haber verin. Bazı doktorlar annelerden hamileliğin son haftalarında “tekme sayımlarını” ister: Doğum doktorunuz tarafından bildirildiği gibi bebeğinizin bir saatte kaç kez attığını kaydedeceksiniz.
Kanama
Vajinal kanama olabilir plasenta previa belirtisi veya plasenta abrupsiyonu, hem sizin hem de bebeğiniz için ciddi olabilir. Vajinal kanama olduğunu fark ederseniz, kadın doğum uzmanınızı arayın. Aniden meydana gelen ağır vajinal kanama varsa, derhal acil yardım isteyin.
Kalp Hızı
Düzenli doğum uzmanı ziyaretleriniz sırasında bebeğinizin kalp atış hızı izlenecektir. Bebeğinizin kalp atış hızı, bebeğinizin doğum ve doğum stresine iyi yanıt verdiğinden emin olmak için de izlenecektir. Bebeğinizin kalp atış hızı çok hızlı veya çok yavaşsa veya alışılmadık bir şekilde davranıyorsa, bebeğiniz sıkıntılı olabilir. Kasılmalar sırasında bebeğinizin kalp atış hızının yavaşlaması normaldir, ancak kasılma sona erdikten sonra hızla normale dönmelidir. Normal bir fetal kalp atış hızı dakikada 120 ila 160 atış arasındadır.
Fetal Saç Derisi Örneklemesi
Doğum sırasında, eğer sıkıntıdan şüphelenilirse, doğum uzmanınız bebeğinizin saç derisinden küçük bir kan örneği alabilir. Kan numunesi bebeğinizin kan pH'sının çok asitli olduğunu gösterirse, bebeğinizin yeterince oksijen almadığını gösterir ve doğum uzmanınız Sezaryen bölümünü tavsiye eder.
Amniyotik Sıvı Seviyeleri
Amniyotik sıvı seviyeleriniz ultrason kullanılarak ölçülebilir. Polihidramniyos denilen çok fazla amniyotik sıvı veya oligohidramniyos denilen çok az amniyotik sıvı bebeğinizle ilgili problemleri gösterebilir. Bunlar erken bir doğum gerektirebilir veya gerektirmeyebilir.
Amniyotik Sıvı Boyaması
Amniyotik keseniz kırıldığında doğum sırasında, sağlık uzmanınız amniyotik sıvının rengini kontrol edecektir. Yeşil ya da kahverengimsi bir renge sahip olan amniyotik sıvı, doğum sırasında bebeğinizin akonyum veya dışkı geçtiğini gösterir. Bu fetal sıkıntının bir göstergesi olabilir ve bebeğinizin durumu yakından izlenecektir. Akciğerlere solunan mekonyum yenidoğanda sorunlara neden olabilir.