|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Gelişmekte Olan Bir Bebeği Etkileyen Hastalıklar

Hamilelik sırasında, annenin büzebileceği belli hastalıklar doğmamış bebeğine bulaşabilir. Anne ve bebek arasındaki bağlantı olan plasenta bazı virüslerin anneden bebeğe geçmesine izin verir. Az sayıda hastalığın veya ciddi doğum kusurlarının da dahil olduğu yan etkilerle birlikte, az sayıda hastalığın gelişmekte olan bir bebek üzerinde yıkıcı etkileri olabilir.

Cytomegalovirus

Sitomegalovirüs veya CMV, herpes ailesinin bir üyesidir ve yaygındır. çocuklar ve yetişkinler arasında viral enfeksiyon. CMV vücut sıvıları yoluyla bulaşır ve çoğu insanda sadece grip benzeri semptomlara neden olur. Daha önce CMV almış olan hamile kadınlar virüse karşı bağışıklık kazanırlar ve onu doğmamış bir bebeğe geçiremezler, Dimes Martı'na dikkat çeker. CMV ile dünyaya gelen bebekler herhangi bir kötü etki yaşamayabilir. Dimes Martı, enfeksiyonu olan bebeklerin yüzde 90'ının hiçbir semptomu olmadığını ve zarar görmediğini bildirmeye devam ediyor. Ne yazık ki, bu virüs bulaşmış bebeklerin yüzde 10-15'i için ilk birkaç yıllarında işitme ve görme kaybı gibi komplikasyonlar gelişebilir. Karaciğer ve dalak gibi iç organlarla komplikasyonlar da ortaya çıkabilir.

Syphilis

Syphilis, eğer hastalığın tespit edilmemesi durumunda, gelişmekte olan bir bebek üzerinde yıkıcı etkileri olabilecek cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon türüdür. ve hamilelik sırasında tedavi edildi. Hamilelik sırasında tedavi edilmeyen sifiliz hastalarının, düşük yapma riskinin yüzde 25 ila 50'si arasındadır. Greensboro'daki Kuzey Karolayna Üniversitesi'ne göre, hamilelikten kurtulan bebeklerin doğumda enfeksiyon kapma şansı yüzde 40 ila 70 arasında. Doğumdan sonra enfeksiyonun komplikasyonları ateş, döküntü, karaciğer hasarı, anemi (Referans 3), menenjit ve beyin hasarıdır (Referans 1). Rutin doğum öncesi bakım, ilk doğum öncesi ziyarette genellikle sifiliz dahil olmak üzere cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların test edilmesini içerir. Eğer tespit edilirse, penisilin hamile kadınlarda hastalığın yok edilmesi için tercih edilen bir ilaçtır.

Rubella

Rubella, daha önce Alman Kızamık olarak bilinen bir virüstür. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, 1969'da kızamıkçık aşısına karşı bir aşı geliştirildi ve o zamandan bu yana salgınlar nadirdi. Bir kadın hamilelik sırasında kızamıkçıkla kasıldığında konjenital kızamıkçık sendromu olarak bilinen bir durum ortaya çıkabilir. Bu sendromun olası etkileri sınırlı fetal büyüme, karaciğer ve dalak komplikasyonları, sağırlık, beyin hasarı, diyabet ve kalp kusurlarını içerir. Kadınlar rutin olarak doğum öncesi kızamıkçık bağışıklığı için test edilir ve gelecekteki olası enfeksiyonu önlemek için çocuğun doğumundan sonra aşılanır.

Toxoplasmosis

Toksoplazmoz, kediler tarafından dışkıları yoluyla en sık bulaşan bir enfeksiyondur. ayrıca kuşlar tarafından iletilir. Michigan Sağlıklı Sistem Üniversitesi, toksoplazmozinin bir parazitten kaynaklandığını ve kolayca bulaşmamakla birlikte gelişmekte olan bir bebeğin riskinin ciddi olabileceğini açıklar. Enfekte bebeklerde beyin hasarı, nöbet ve körlük görülebilir. Bazı durumlarda, enfeksiyon meydana geldikten 20 yıl sonra körlük gelişebilir. Gebelere, olası bulaşmayı önlemek için hamilelik sırasında çöp kutularını temizlemekten kaçınmaları talimatı verilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]