Bebekler henüz doğmadan öğreniyor ve gelişiyor. Rahimde sesleri ve sesleri duyabilir ve tanıyabilirler. Bebeklik döneminde bebekler neredeyse sürekli yeni şeyler öğreniyor ve motor becerilerini geliştiriyorlar. Bebeklerine yardımcı olma konusunda endişeli olan ebeveynler, çocuklarıyla daha sonra yaşamlarında ihtiyaç duyacakları duyum ve motor becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olmak için duyusal etkinlikler gerçekleştirebilirler.
, bebekler rahim dışında sesler duyuyordu. Doğduktan sonra, çeşitli tonlarda ve tonlarda çok çeşitli garip seslere maruz kalırlar.
Çocuğunuzun çeşitli aktiviteler yaparak ton, zift ve sesi öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz. Araştırmalar, bebeklerin aslında müzikteki ritmi tespit edebildiklerini göstermiştir. Bebeğinize bir şarkı söylemek kadar basit bir şey yapmak onun tonunu ve ses kalitesini ayırt etmesine yardımcı olabilir. Bebeğinizle konuşmak ve tonunuzu ve ses tonunuzu değiştirmek aynı zamanda basit ama etkili bir etkinliktir.
Touch
Dünyada yeni oldukları için tüm bebeklerinizin duyuları doğumdan sonra ve ilk birkaç ay. Bebeğinizin öğrenmesine yardımcı olmak için çok çeşitli dokular içeren dokunma ve hissetme kitapları gibi şeyleri kullanarak bebeğinizin dokunma hissini geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz. Bebeğinizin ellerini ve parmaklarını cildinizde, ardından giysilerinizde, dokudaki farkı öğretmek için çalıştırın. Yakında bebeğiniz uzanacak ve kendi başlarına eşyalara dokunacak. Bebeğinizin olabildiğince fazla doku deneyimlemesine yardımcı olarak güvenli merakı teşvik edin.
Sight
Yenidoğan sisteminin en büyük şoklarından biri, yeni dünyanın parlak ışıkları, renkleri ve manzaraları. bir kerede. Bebekler doğumdan hemen sonra görüşlerini kısıtlar ve görüşlerinin uyum göstermesi biraz zaman alabilir. Bebeğinizin görme duyusunu geliştirmesine yardımcı olmak için renkler, ışıklar (çok parlak değil) ve hatta sadece yüzünüzü kullanarak bu konuda yardımcı olabilirsiniz.
Bebeğinizle birlikte oturun ve değiştirirken yüzünüze bakmasına izin verin ifadelerinizi, gözlerinizi kırpıştırın, ağzınızı açın ve bebeğin görüşünü teşvik etmek için başka şeyler yapın. Bebekler bir süre daha renk anlamaz ve işlemez, ancak faaliyetlerinizde farklı renkler kullanmak da aynı vizyonu canlandırmaya yardımcı olabilir.
Motor Becerileri
Bebekler kollarını kontrol etme yeteneği olmadan doğarlar. , bacakları ve kafaları, tüm vücutlarını değil. Bu motor beceriler zamanla doğal olarak ortaya çıkacaktır, ancak bebeğinizle birlikte egzersiz zamanı geçirerek onlara yardımcı olabilirsiniz.
Genel vücut hareketlerini öğretmek için bebeğinizi kucağınızda yumuşak bir şekilde zıplatın. Kollarını yumuşakça sallayın ve ayağını ileri geri hareket ettirin. Bebeğiniz birkaç aylıkken, bebeği uzanmaya ve tutmaya teşvik etmek için nesneler kullanın. Bu, birkaç ay sonra ortaya çıkacak olan bir motor becerisidir, bu yüzden ilk başta elde edemediğinde hayal kırıklığına uğramayın.
Tüm bu aktiviteleri bebek için oyun zamanı olarak birleştirebilir ve duyusal stimülasyon yapabilirsiniz. sadece bebeğiniz için bir öğrenme zamanı değil, ikiniz için de bir bağlanma zamanı.
, , ] ]