Bebekler, 8-11 aylıkken, bir kaşıkla kendilerini beslemeleri için ihtiyaç duydukları el-göz koordinasyonunu geliştirmeye başlar. Bebeğiniz yemek yerken kaşıkınızı almaya çalışır veya sizi taklit ederse, bu yeni beceriyi ele almaya hazırdır. Muhtemelen ilk doğum gününe kadar usta olmayacak, bu yüzden bol miktarda yardım ve cesaret vermeye hazır olun. Bebekler için özel olarak hazırlanan kaşıkları kullanın, çünkü bunlar daha küçük ve daha kolay tutuşurlar.
Bebeğinizin bebek gevreği veya püresi muz gibi bir kaşıkla yemesi kolay yiyecekler hazırlayın. Kavanozlu bebek maması kullanıyorsanız, kaşıktan damlamasını önlemek için yiyeceğe az miktarda tahıl karıştırın.
Bebeğinize boş bir kaşık verin ve bir elinizi tutun. Nasıl kullanılacağını göstermek için kaşığı ağzınıza getirin. Kaşıkla birkaç kez çalışmasına izin verin veya uzağa uzanırsa kaşığınızı verin.
Yiyecekleri çocuğunuzun önüne yerleştirin ve kaşığı içine batırın. Başını belaya sokarsa ya da elindeki kaşığı koyup kaşıkla değiştirmesine yardım et.
Kaşığı doğru kullandığında övün ve sakin ol yemek özlüyor ya da düşürüyorsa. Bir sonraki kaşığı alıp yemeğin geri kalanında pratik yapmaya devam etsin. Yiyeceklerinin çoğu tepside veya yerde bitiyorsa, kaşıklarını kendi kendini besleme girişimleri arasında besleyin.
Bahşiş
Yere gazete yayın ya da paspas koyun Düşen veya dökülen yiyecekleri yakalamak için.
Kirpikleri azaltmak için, ona tam bir yiyecek kabı vermek yerine, bebeğinizin önüne yalnızca küçük miktarlarda yiyecek koyun.
bebeğiniz yemek yemeyi kullanmak yerine onunla oynamaya başlarsa bir sonraki öğüne kadar kaşık atın.
Uyarılar
Kolayca kırılan ve sık sık keskin kenarları olan düzenli tek kullanımlık kaşık kullanmayın .Bilmeleri
Gerekenler
Güvenli bebek kaşıkları
Bebek maması
Kase