Tiroid boğazda kelebek şeklinde bir bezdir. K vitaminin işlevini düzenlemede rol oynadığını gösteren kanıta dayalı, hakem incelemesi yapılmış hiçbir çalışma yoktur. Tiroid sorunlarının birçok farklı nedeni vardır, bu nedenle bir şeyin yanlış olup olmadığını ve bununla ilgili ne yapacağınızı belirlemek için doktorunuzla birlikte çalışmanız gerekir. Bu sorunlara geleneksel tıp tarafından en iyi şekilde yaklaşılmaktadır.
Vitamin K
K vitamininin keşfi işten kaynaklanıyor Danimarkalı araştırmacılar Henrik Dam 1928-1930 arasındaki civcivlerde kolesterol metabolizması üzerinde çalıştı. kolesterolsüz tavuk yemi cilt kasları ve diğer organların altında kanamalar yaşamaya başladı. Araştırma, bu beslemede ayrıca kanın pıhtılaşmasından sorumlu olan başka bir maddenin bulunmadığını gösterdi. 1935 yılında, bilim adamları bunu yağda çözünen yeni bir vitamin olarak nitelendirdiler ve “koagülasyon” için pıhtılaşma için Almanca sözcük olarak adlandırdılar.
Vitamin K Biyokimya
Vitamin K, amino asit glutamik asidi gamma-karboksiglutamik aside dönüştüren enzim. K vitamini olmadan, bu reaksiyon verimli bir şekilde gerçekleşmez ve pıhtılaşma süreci için kritik öneme sahiptir, çünkü gerçekleştiği proteinlerin çoğu pıhtılaşma faktörleridir. Eğer bu reaksiyon oluşmazsa, bu proteinler pıhtılaşma için gerekli olan kalsiyumu bağlayamazlar.
Tiroid Fonksiyonu
Tiroid bezi iki hormon, tiroksin ve triiyodotironin yapar. Birlikte, bu hormonlar hücrelerin glikozu ne kadar verimli bir şekilde metabolize ettiğini düzenler. Bu hormonların seviyeleri düşükse, hücreler glikozu verimli bir şekilde enerjiye dönüştüremez. Bir tiroid fonksiyon testi, hipofiz bezinin ürettiği tiroksin, triiyodotironin ve tiroid uyarıcı hormon seviyelerinin test edilmesini içerir.
İlişki
kanın pıhtılaşması. Bu alandaki araştırmanın çoğu 1970'lerde yayınlanan az sayıda makaleden alınmıştır. Örneğin, "Tromboz ve Hemostaz" dergisinin 1976 sayısında ortaya çıkan bir çalışma, sıçanların tiroid işlevi yavaşladığında, pıhtılaşma faktörleri üreten hücrelerin metabolik hızının da yavaşladığını göstermiştir. “Uluslararası İmmünopatoloji ve Farmakoloji Dergisi” nde yayımlanan 2008 tarihli bir makale, tiroid aktivitesinin belirli pıhtılaşma faktörlerinin seviyelerini etkilediğini ancak başka bir bilgi eklemediğini gösterdi.