| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

24 Haftada Bebeğin Gelişimi

Gebeliğin 24. haftası, ikinci trimesterin sonuna yakındır. Bebek önceki haftalardan daha fazla hareket eder. Muhtemelen hareketi bu aşamada hissedebilirsiniz. Bebek, rahminizde hızlı bir gelişim göstermeye devam ediyor. Bebekler, üçüncü trimesterde doğdukları zaman doğdukları zaman daha yüksek oranda hayatta kalsalar da, rahim dışında hayatta kalmak 24 haftada yoğun tıbbi bakımla mümkündür.

Boyut ve Akciğerler

Bebek sadece 1 1 ağırlığındadır. 3 pound ve baştan aşağı 8 santim uzunluğunda. Bu noktada zayıf, kasların ve dokuların çoğunun ağırlığına bağlı. İlkel alveoller da oluşuyor. Bunlar doğumdan sonra solunum sisteminin bir parçası olarak gaz değişimi için kullanılacaktır. Akciğerler, daha sonra alveolleri ilk kez şişirmek için kullanılan yüzey aktif madde sıvısını yapacak hücreleri geliştirir.

Cilt ve Kan

Cilt hala biraz saydamdır, ancak yağ hücrelerini doldurmaya başlıyor. Bebeğinizin cildi kırışıktır ve pembeden kırmızımsı bir renge değişir. Bebeğin kemik iliği kırmızı kan hücreleri yapmaya başlıyor. Göz kapakları oluşturulmuş olmasına rağmen, göz kapakları hala sıkıca kaynaşmış durumda. Gözler açılmadan birkaç hafta önce ortaya çıkar.

Kulaklar ve Eller

Küçük ellerinin avuçlarında kırışıklıklar var. Parmak izleri ve ayak parmakları şekilleniyor. Kollarında ve ellerinde daha iyi kas koordinasyonu nedeniyle baş parmağını emebilir. İç kulağı tamamen gelişti. Hareketinizi hissedebiliyor ve rahminizin dışındaki sesleri duyabiliyor.

Diğer Gelişmeler

Bebeğiniz lezzet tomurcukları oluşturuyor ve amniyotik sıvıda yediklerinizi tadabiliyor. Eğer acı bir şeyler yerseniz, Baby2See.com'a göre bebeğinizin yüzünü buruşturabilirsiniz. Bebeğiniz hangi tarafın yukarı olduğunu ve baş aşağı ya da sağ tarafın ne zaman olduğunu bilir. 24 haftada bebeğinizin bir programı var. Her gün belli zaman aralıklarında uyuyacak. Beyni hızla büyüyor.

Erken Doğum

Bebeğiniz 24 hafta doğarsa, yaşayabilir olarak kabul edilir. Acil ve yoğun tıbbi tedavi ile bu bebeklerin hayatta kalma şansı var. Bebeğiniz 24 hafta doğarsa, özel bir yoğun bakım ünitesinde birkaç ay geçirir. Yenidoğan yoğun bakım ünitesi sadece tıbbi olarak kırılgan ve yaşamı sürdüren desteğe ihtiyaç duyan yenidoğanlar içindir. Ek oksijen, beslenme konusunda yardım ve organ desteği gerektirebilir. Her erken doğmuş bebeğin farklı sağlık ihtiyaçları olacaktır. En uygun bakımı sağlamaya yardımcı olmak için bebeğinize bir uzman ekibi atanacaktır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com