|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

İyot ve Hipertiroidizmde Yüksek Gıdalar

Hipotiroidi, hormonların tiroid beziniz tarafından yetersiz üretilmesi ile karakterize tıbbi bir durumu tarif eder. Bu hormonlar iç vücut ısınızı düzenler ve gıdalardaki besinleri metabolize eder. Bu durum şişmanlığın yanı sıra soğuk algınlığı, yorgunluk, kas krampları, kısırlık ve viral ve bakteriyel enfeksiyonlara yatkınlık gibi semptomlar üretebilir. Tiroid hormonlarının birincil bileşeni olan iyot içeren yiyecekler hipotiroidizm semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Diyetinize iyot bakımından zengin yiyecekler eklemeden önce doktorunuza danışın. Kan dolaşımınızdaki yüksek iyot seviyeleri karaciğer hasarına neden olabilir. . ”M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzanan Sümer tabletleri bu bitki için reçeteler içeriyordu. Yüzyıllar boyunca, bitkisel şifacılar uzun ömür, bağışıklık sistemi geliştirme ve kolesterolü düşürme için sarımsak tavsiye etti. Sarımsak da zengin bir iyot kaynağıdır ve vücudunuzun besinleri yağ hücreleri olarak depolamak yerine enerjiye dönüştürmesine yardımcı olan hormonların üretimini uyarabilir. Hipotiroidizm ile savaşmak için sarımsak kullanmayı planlıyorsanız doktorunuzla konuşun. Sarımsaktaki kimyasal bileşikler aşırı kanamaya neden olabilir.

Kelp

Kelp, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'daki kıyı sularından toplanan bir deniz yosunu türüdür. Kuzey Amerikalılar ve Avrupalılar, 1800'lerde, diğer iyot kaynakları keşfedilene kadar birincil bir iyot kaynağı olarak yosun kullandılar. Vareklerde bulunan iyot içeriği hipotiroidizm belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, iyot eksikliğine bağlı tiroid bezinizin genişlemesi olan guatrın önlenmesine de yardımcı olabilir.

Diğer Yiyecekler

Diğer bazı gıdalar bol miktarda iyot kaynağıdır ve etmiyorsanız hipotiroidizmin etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir. yosun veya sarımsak tadı gibi. Ton balığı, ringa balığı, morina ve uskumru gibi tuzlu su balıkları özellikle zengin iyot kaynaklarıdır. Vejeteryansanız veya balık sevmiyorsanız, kuşkonmaz, ıspanak, mantar, soya peyniri, İsviçre pazı ve susam gibi bitki bazlı gıda alımınızı artırın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır