| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Ortalama Yenidoğan Ağırlığını Ne Zaman İkiye Katlar?

Yenidoğanlar yaşamın ilk 6 ila 12 ayında hızla kilo alırlar. Çoğu bebek doğum kilosunu 6 aylıkken ikiye katlar. Her ne kadar büyüme hızı 6 ay sonra yavaşlasa da, bebekler yaşamlarının ilk yılında sürekli kilo almaya devam ediyor. Bununla birlikte, büyüme hızı, özellikle çocuğun emzirilip beslenmemesine ya da formüle beslenip beslenmemesine bağlı olarak, bir dizi faktöre bağlıdır.

Yenidoğan İnişler ve Düşüşler

38-40. doğumda altı ile dokuz kilo arasındadır. Yaşamın ilk haftasında, bebekler biraz kilo verme eğilimindedir, ancak kilo kaybı, genellikle yaşamın ikinci haftasında geri kazanılır. Formülle beslenen bebekler, ilk haftada doğum ağırlığının yaklaşık yüzde beşini kaybetme eğilimindedir; emziren bebekler, ilk haftada doğum ağırlıklarının yüzde yedi ila 10'unu kaybedebilir, Amerikan Gebelik Birliği'ni not ediyor.

Dört ila Altı Ay

Yenidoğanlarda haftada yaklaşık 5-7 ons kazanmaya devam ediyor ilk 3 ila 4 ay boyunca. Çoğu bebek doğum kilosunu 6 ayda iki katına çıkarmış olsa da çoğu doğum kilosunu 4 aylıkken ikiye katlamış olabilir. 1 yaşında, çoğu bebek doğum kilosunu üçe katladı. Bebeğinizin kilo alma oranı, çocuğun prematüre olması, hasta olması, çocuğunuzun cinsiyeti veya çocuğunuzun emzirilmesi veya formül beslenmesi gibi bir dizi faktöre bağlıdır.

Emzirilenler ve Formül Beslenenler Farklılıklar

Yaklaşık 4 aylıkken, anne sütüyle beslenen ve bebeklerle beslenen bebekler arasındaki büyüme oranları değişmeye başlar ve genellikle fiziksel olarak fark edilir. Anne sütü bebeğin metabolizması ve insülin seviyeleri üzerinde farklı bir etkiye sahip olduğu için, anne sütüyle beslenen bebekler yağları farklı şekilde saklama eğilimindedir. Bu nedenle, anne sütüyle beslenen bebekler daha uzun ve daha yalın olma eğilimindedir ve Dr. Sears Ask web sitesine göre, 12 aylıkken, beslenen bebeklerden 12 kilo daha az kilo alırlar.

Ek olarak Emzirme ve Kilo Alma

Dont Bailey, MA, IBCLC'ye göre, anne sütüyle beslenen bebeklerin zayıf olmaları nedeniyle yaşamlarının sonraki dönemlerinde obez olma ihtimalleri daha düşüktür. Emzirilen bebekler, içtikleri süt miktarı üzerinde daha fazla kontrol sahibidir ve fazla tüketmeleri daha az muhtemeldir. Bu, şişeleri dolana kadar yemeye devam etmek yerine, doydukları zaman yemeyi bırakmalarını öğretir. Bebekler sürekli olarak gereğinden fazla tüketirse, daha fazla kilo alırlar ve bu alışkanlık yetişkinliğe devam edebilir. Ayrıca anne sütü, annenin ne yediğine bağlı olarak birçok farklı tat içerir; Oysa formül süt her zaman aynı tadı. Sonuç olarak, anne sütüyle beslenen bebekler, meyve ve sebzeler gibi daha çeşitli yiyecekleri yemeye, formülle beslenen bebeklerden daha açıktır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com