| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bebeklerde Beslenmenin Diğer Yaşam Evrelerine Karşı Farkı Nedir?

Bebekler, yaşamın diğer evrelerinde insanlardan daha hızlı büyür. Bu olağanüstü büyüme nedeniyle, bebeğinizin beslenme ihtiyaçları yetişkin veya büyük bir çocuğunkinden farklıdır. Ek olarak, bebeğinizin beyninin hızlı gelişimi, onun belirli besinlere daha fazla ihtiyacı olduğu anlamına gelir, ancak küçük boyutu, bazı besin maddelerini daha küçük miktarlarda sağlamanızı gerektirir.

Kaloriler

Bebeğiniz kilogram başına yaklaşık 116 kaloriye ihtiyaç duyar Yaşamın ilk üç ayında ve ilk yılın geri kalanında kilogram başına yaklaşık 100 kalori. Buna karşılık, 4-6 yaş arası bir çocuğun kilogram başına yaklaşık 90 kaloriye ihtiyacı var ve 7-11 yaş arasındaki bir çocuğun kilogram başına yaklaşık 70 kaloriye ihtiyacı var. Ergenlik ve yetişkinlikte, bu gereksinim kilogram başına 45 veya daha az kaloriye düşer.

Makrobesinler

Bebeğinizin diyetinin bileşimi büyük çocuklarınkinden farklıdır ve daha yüksek düzeyde yağ vermeye odaklanmalısınız. ve daha düşük protein seviyeleri. Çocuğunuzun günlük kalorilerinin yaklaşık yüzde 40 ila 50'sini yağdan alması gerekir - yetişkinler ve daha büyük çocuklar için önerilenden çok daha fazla, bunun için yağ tüketimi günlük kalorilerin yüzde 35'inin altında kalmalıdır. Bebeğinizin diyetinin yüzde 10'unun protein olması ve yüzde 40'ının karbonhidratlardan oluşması gerekiyor.

Vitaminler ve Mineraller

Bebeğinizin, vitaminler de dahil olmak üzere yetişkinlerin yaptığı tüm temel vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. C, A, D, E ve K, kalsiyum, demir, potasyum ve folik asit. Bu besin maddelerinin önerilen miktarları tipik olarak büyük çocuklar ve yetişkinler tarafından ihtiyaç duyulan miktarlardan daha küçüktür. Anne sütü veya formül bu besinlerin tümünü sağlar, bu nedenle genellikle bebeğinizin diyetini ilk altı ay boyunca takviye etmeniz gerekmez. Bunun bir istisnası, emzirilen bebeklerde eksik olabilecek D vitaminidir. Vitamin ve minerallere ek olarak, bebeğinizin uygun beyin büyümesini sağlamak için yeterli miktarda omega-3 yağ asidi aldığından emin olmalısınız. Bu yağlar anne sütünde ve birçok formülde bulunur, ancak katı maddeleri yemeye başlayan daha büyük bebekler de onları balıktan veya keten tohumundan yoğurt veya tahıl üzerine serpilebilirler.

Özel Endişeler

İlk dört ila altı ay boyunca bebeğinizin tüm besinlerini anne sütünden veya formülünden alması gerekir. Amerikan Pediatri Akademisi ilk altı ay boyunca özel emzirmeyi önerir. Katı yiyecekler getirdikten sonra anne sütü veya formül en az bir yaşına kadar birincil beslenme kaynağı olmaya devam etmelidir. Düzenli ineğin sütü ve katı yiyecekler, bebeğinizin yaşamının ilk yıllarında bebeğinizi desteklemek için yeterli kalori veya besin içermez.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com