Bebeğiniz doğumdan itibaren her gün yaklaşık 515 kaloriye, yaşına ve ihtiyacına göre değişen bir sayıya ihtiyaç duyar. Kalorilere ek olarak, diyetinde ayrıca yağ, protein, vitamin ve mineraller bulunmalı ve sağlıklı kaynaklardan gelmelidir. Her bebek farklı olduğu için bebeğinizin doktoru, tam diyetinin ne yapması gerektiğini belirlemenize yardımcı olabilir.
Prematüre Bebekler
37. gebelik haftasından önce doğan prematüre bebekler, tam doğumlu bir bebekten farklı ihtiyaçlara sahiptir. . Yemek yenebilmek için kendi başlarına yutmayabilir, ememez veya nefes alamazlar ve yenidoğan bakım ünitesinde bir IV veya besleme tüpüne ihtiyaç duyabilirler. Medline Plus'a göre, prematüre bir bebekte genellikle günlük kilogram kilo başına 100 ila 120 kalori gerekir, ancak daha fazlasına ihtiyaç olabilir. Doktorlar veya hemşireler, yeterli beslenme sağladıklarından emin olmak için kurumları sürekli olarak izlerler ve ilerlemelerini kontrol etmek için günlük olarak ağırlıklarını ölçer. Besin alımları anne sütünden, formülden ve takviyelerden gelebilir.
Doğumdan Üç aya kadar
Çocuklar ve Beslenme, doğumdan 3 aya kadar bebeklerin günde 515 ila 690 kaloriye ihtiyaç duyduğunu belirtir. Bu yaşta, tek besin kaynağı günlük 18 ila 32 ons anne sütü veya formül olmalıdır.
Dört ila Altı Ay
4 ila 6 aylık, bebeklerin hala 515 ila 690 arasında ihtiyacı var. ", 3, [[Bu alımı 28 ila 40 ons arasında formül veya anne sütü ile alırlar. Bebekler kafalarını tutabilir, destekle oturabilir ve yiyeceklere ilgi gösterebilirlerse, doktorları katı yiyecekler yemeye başlamalarını önerebilir. Günde ¼ ile ½ fincan bebek gevreği yiyebilir, ¼ ile ½ fincan püresi meyve ile birlikte. 6 aylıktan itibaren, bebekler günlük 1 ila 2 yemek kaşığı püresi et veya balık yemeye devam etmeye hazır olabilirler.
Yedi - 12 Ay
7 aylıktan itibaren 795 - Günde 920 kalori. Onların alımı, 9 aylık olana kadar günde 24 ila 36 ons anne sütü ya da formülünden oluşacak ve 10 ila 12 aylıkken günlük 18 ila 30 ons azalacaktır. Bebekler ayrıca günde 1 bardak meyve veya sebzeye, günlük et veya balık porsiyonlarına, patates püresi, makarna veya ekmek gibi diğer yumuşak yiyeceklere iki su bardağına ihtiyaç duyarlar. Bebeklerin sahip olduğu diş sayısına ve yemek deneyimlerine bağlı olarak, bu yiyeceğin püre haline getirilmesi veya küçük parçalara kesilmesi gerekir.
Uyarılar
Bebekleri beslerken, küçük veya kaygan nesneler vermekten kaçının üzüm, sosisli sandviç, kuruyemiş veya tohum gibi boğulabilir. Amerikan Pediatri Akademisi, bebeklerin 1 yaşına kadar inek sütü, bal veya narenciye olmaması gerektiğini belirtir.