Bir çocuğun beslenme düzeni, belirli koşullara katkıda bulunarak öfkeyi artırabilir. Çocuğunuzun yediği yiyeceklerde sağlıklı besinler, alerjik reaksiyonlar veya zararlı maddeler bulunmaması, ruh hali değişimleri, hiperaktivite, sinir krizi, depresyon ve öfkenin ardında olabilir. Öfke her zaman kötü bir duygu değildir, ancak altta yatan neden ele alınmazsa, saldırgan veya kontrol dışı davranışlara yol açabilir.
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda katkı maddeleri, üreticilerin gıdalarını arttırmak için gıdaya ekledikleri kimyasal maddelerdir. raf ömrü ve lezzetin iyileştirilmesi. DEHB olan Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olan çocuklarda katkı maddeli yiyeceklerin kullanılması öfkeye neden olabilir. Mart 2000'de Kamu yararına Beslenme Eylemi Sağlık Mektubu Bilim Merkezinde yayınlanan bir makaleye göre, yapılan araştırmalar, gıda boyası gibi katkı maddeleri içeren yiyecekleri yiyen çocukların daha kötü davranış gösterdiğini göstermiştir. Bu çocuklar ayrıca katkı maddesi içermeyen bir diyet yediklerinde gelişme gösterdiler. Genel olarak zararlı olabilecek yaygın gıda katkı maddeleri arasında monosodyum glutamat, MSG, kafein, sakarin ve nitratlar veya nitritler yer alır.
Omega-3s
Öfke, depresyonda olan veya diğer psikiyatri hastası olan çocuklarda sık görülen bir sorundur. bozuklukları. Mart 1995’te yayınlanan “Amerikan Çocuk ve Ergen Psikolojisi Akademisi Dergisi” nde yayınlanan bir araştırmaya göre, depresyonlu çocukların öfkelerini kontrol etmeyen ve ifade etmekte zorlandıkları bir dönem var. Omega-3 yağ asitleri içeren yiyecekler yemek yardımcı olabilir. Massachusetts McLean Hastanesi'nde araştırmacılar tarafından yönlendirilen bir çalışmaya göre, depresyon muzdarip bireyler. Omega-3'lerdeki yiyecekler arasında ceviz, soğuk su balığı ve kanola yağı bulunur. Bu gıdaların depresyona neden olmasının nedeni bilinmemektedir.
Gıda Alerjileri
Gıda alerjileri, sinirlilik ve uyku bozuklukları gibi davranışsal sorunlara ve DEHB'ye katkıda bulunabilir. Aslında, hassas oldukları yiyecekleri yiyen çocuklar, NPR tarafından Mart 2011'de yayınlanan bir makaleye göre DEHB'nin ana nedenidir. Ek olarak, yapılan araştırmalar, Beslenme Eylemi Sağlık Mektubu'na göre, genel gıda alerjisi tetikleyicileri, buğday, soya ve süt gibi bazı yiyecekleri yiyen çocukların daha kötü davranış gösterdiğini göstermiştir. Yiyecekleri diyetlerinden uzaklaştıran bazı çocuklar davranışlarında iyileşmeler gördü. Sorun yaratabilecek diğer olası yiyecekler arasında portakal, yumurta, çikolata ve mısır yer almaktadır.
Diğer Nedenler
Diyet, çocuklarda öfkenin tek olası nedeni değildir. Öğrenme problemlerinden kaynaklanan stres veya hüsran hissi, fiziksel koordinasyon eksikliği ya da aile veya arkadaşlarla olan sorunlar da öfkeye neden olabilir. Hastalık veya boşanma, diyet değişikliklerinin yardımcı olamayacağı iki yaygın örnektir.