Hamilelik sırasında lekelenme çoğu kadın için korkutucu bir olaydır, ancak hamilelikte yanlış bir şeyler olduğu ya da düşüklüğünün kaçınılmaz olduğu anlamına gelmez. Kadınlar birkaç sebepten dolayı hamilelik sırasında görülür. Spotting, gebeliğin ilk üç ayında en sık görülür ve gebeliklerin yüzde 20 ila 25'inde görülür; Benekli kadınların yüzde 50'si sağlıklı bir hamilelik yaşamaya devam ediyor.
İmplantasyon
Bazı kadınların embriyo uterusun içine girerken az miktarda lekelenmeleri olur. İmplantasyon lekelenmesi genellikle gübrelemeden 10 ila 14 gün sonra meydana gelir; bu, ilk kaçırılan periyodun zamanıdır, Dimes Martıdır ve daha hafiftir ve genellikle normal bir döneme göre daha kısa sürer. İmplantasyon lekelemesine kramp eşlik edebilir.
Friable Cervix
Pek çok kadın, kırılabilir olarak tanımlanan bir serviksaya sahiptir, bu da tahriş olduğu ve hafifçe iltihaplandığı anlamına gelir. Hamilelik sırasında, kan hacminin artması, serviksin tahriş olması durumunda kanama olasılığını daha da artırabilir. Yırtılabilir servikal doku cinsiyetten sonra hamilelik sırasında, bir pelvik muayeneden veya sadece normal günlük aktivitelerden kan akabilir. Gevrek bir serviks ayrıca bakteri enfeksiyonu veya tedavi gerektirecek cinsel yolla bulaşan hastalığın bir sonucu olabilir. Doktorunuz, pelvik muayene sırasında gevrek bir serviks nedenini teşhis etmek ve gerektiğinde tedavi etmek için vajinal bez alabilir.
Tehdit Edilen Düşme
Lekelenme, olası bir düşüklüğün ilk işareti olabilir. Düşüklerin yüzde ellisi embriyo kromozomal olarak anormal olduğundan ve yüzde 30'u embriyo gelişmemiş olduğundan Washington Üniversitesi’nden kaynaklanmaktadır. Doktorlar sık sık tehditkar bir düşük veya kürtaj olarak tespit etmek anlamına gelir. Düşük yapma kaçınılmazsa ağır kanama başlayacak ve kahverengimsi veya pembemsi lekelenme parlak kırmızıya dönecektir.
Ektopik Gebelik
Lekelenme, ektopik bir gebeliğin ilk belirtisi olabilir, fallop tüpüne implante edilen bir gebelik rahim içinde değil. Lekelenmeye karın ağrısı eşlik ederse, derhal doktorunuza başvurun, çünkü tüp yırtılabilir. Bu, hayati tehlike arz eden bir acil durumdur.
Subchorionic Hematoma
Bazı gebeliklerde uterus ile koryon zarı, fetusu çevreleyen dış kese arasında bir pıhtı oluşur. Hematom, bir kan pıhtısı veya kan toplanması anlamına gelir. Utah Üniversitesi, erken lekelenmeye neden olan kadınların yüzde yirmisinde subchorionic bir hematom olduğunu söylüyor. Büyük subkoryonik hematomlar, düşük, preterm doğum, plasenta boşalması riskini arttırır, plasenta rahim duvarından erken ayrılır ve ölü doğum. Utah Üniversitesi'ne göre, küçük hematomlar genellikle kendi başlarına çözülür. Bölgenin iyileşmesini sağlamak için ultrason ile takip yapılacaktır.
, , ] ]