|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Hangi Yaşta Bir Bebek Uyku Eğitimine Başlamalısınız?

Uyku egzersizi, bebeğinizin gece uyuya kalması durumunda uyumasına ve uykuda kalmasına yardımcı olur. Amaç hem gece hem de bebeğiniz için hem güvenilir hem de tutarlı olan uyku ve gündüz uykuları için bir program oluşturmaktır. Bununla birlikte, uyku eğitimi yöntemleri, hayranlık uyandırıcı işlemlerden doğal ritime rahatlamanıza kadar çeşitlilik gösterir. Çocuğunuz gelişimsel olarak hazır olduğunda uyku eğitimine başlayın.

Yenidoğan

Yeni doğmuş bir kızın treninde uyumayın. Talep üzerine yeni doğanlar besleyin ve gündüz her üç saatte bir beslenmeleri kümeleyerek ve geceleri talep üzerine tam bir beslenmeyi besleyerek gece ve gündüz arasında ayrım yapmalarına yardımcı olun. Gece beslemeleri tamamen normal. Bir gece vakti ya da beşik uyku için beşik koymadan önce yatmadan önce bir banyo, pijama, taze bebek bezi ve beslenme ritüeli kurarak bebeğinizin dış dünyaya ve rutinlerine alışmasına yardımcı olun. Tam bir besleme sunarak gece uyanmalarına cevap verin. Bebeğin hem göğsünü hem de biberonun çoğunluğunu aldığından emin olarak atıştırma yapmaktan vazgeçirin.

Bebeğiniz Hazır olduğunda

3-4 aylıkken bebeğinizin doğal ritimleri oluşmaya başlar. Gündüz beslenmelerine ve yatma rutininize alışmaya başladı, bu da yatma zamanı geldiğinde ona yardım etmesine yardımcı oluyor. Bu zamana kadar, bebeğiniz geceleri altı saate kadar, bazen de sekiz saate kadar daha uzun süre uyur. Herhangi bir tıbbi sorunu engellemek için uyku eğitiminde onu desteklemeye hazır. Sadece atıştırma değil, tam bir besleme aldığından emin olarak gece yemeğine devam edin. Eğer düzenli bir günlük beslenmeye dayanarak atıştırma yaptığından şüpheleniyorsanız, eşinizin - eğer emziriyorsanız - onu geri ovarak beslenmeden uyumaya yatıştırabildiğini görün.

Gündüz Uykusu

Bebeğinizin uyku eğitimi yalnız gece uykusuna adanmamış. Bebeğinizin iyi bir uyku almasını sağlamak için, ayrıca uykuya da odaklanın. Bebeklerin çoğu, yaklaşık 12 ila 18 aylık olana kadar sabah kestirmeye ve öğleden sonra kestirmeye ihtiyaç duyar. Şekerleme ritüeli, gece ritüeli kadar önemli olmasa da, 6-9 aylık çocuğunuzun, gelişmekte olan becerileri uyumayı zorlaştırdığı için pekiştirmeye ihtiyacı olmasını bekleyin.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

İzleme Bebeğinizin yorgun olduğuna dair sinyalleri, gün içinde kestirme zamanının geldiğini ve geceleri uyumaya hazır olduğunu gösterir. Esneme bariz bir işarettir ancak gözlerini ovuşturmak ve sinirlenmek. Bebeğinizin genellikle uyuduğu tam zamanı değilse, ama açıkça yorgunluk belirtileri gösteriyorsa, onu dinlenmek için yere bırakın. Bebek gelişimi dinamiktir ve zamanlama bebeğinizin neye ihtiyacı olduğunu bilmek kadar önemli değildir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]