| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bebek Kusarken Ne Yapmalı

Bebek hastalandığında, ebeveynlerin çok hızlı bir şekilde endişelenmeleri kolaydır. Küçük çocuklar kırılgandır ve yeni ebeveynler genellikle neyin normal olduğunu ve neyin endişelenmesi gerektiğini bilmez. Bu özellikle kusan bir bebek için geçerlidir. Çok üzücü bir manzara olabilir ve çoğu zaman hastalık belirtisi olabilir.

Boğulmayı Önleme

Ebeveynlerin bebek kusmuklarının olduğu anda yapması gereken en önemli şey çocuğun boğulmasını önlemektir. Küçük bebeklerin kendilerini hareket ettirmek için baş veya vücut kontrolü olmadığından, ebeveynler, kusarken hemen çocuklarını yanlarına yerleştirmelidir. Ebeveynler, çocuklarını kusmalarına neden olan hastalık geçinceye kadar yakından izlemelidir.

Nedenleri

KidsHealth ve Dr. Steven Dowshen'e göre bebeklerde kusmanın birçok nedeni olabilir: gastroenterit denilen bir mide virüsü olmak. Neredeyse tüm bebekler bu hastalıkla yaşamın ilk yılında en az bir kez uğraşacak ve bir bebeğin birden fazla kez geçirmesi alışılmadık bir durum değildir. Bebeklerde daha az görülen, ancak çok ciddi bir kusma nedeni, pilorik stenoz adı verilen bir durumdur. Pilon stenozu, bebeğin midesinin altındaki kaslar çok kalın olduğunda meydana gelir ve sütün mideden bağırsaklara geçmesini önler.

Kusma veya Tükürme?

ve tükürme. Farkı anlatmanın en iyi yolu, çocuğun güç kaybettiği gücü gözlemlemektir. Kusmaya karın kasılmaları neden olduğu için süt yemek borusundan zorla çıkarılır. Öte yandan tükürük pasif bir şekilde ortaya çıkar ve çocuğun ağzından sızmaya meyillidir. Küçük bebeklerde tükürme normaldir ve genellikle endişe nedeni olmamalıdır.

Dehidrasyon

Bir bebeğe yapılan en büyük risk kusma dehidrasyondur. Dehidrasyon genç bebeklerde oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşebilir, bu nedenle ebeveynler bebeklerini nemli tutma konusunda özellikle dikkatli olmalıdırlar. Doktorunuz aksini önermedikçe, bir bebeğe sade su vermeyin. Bunun yerine, bir elektrolit değiştirme sıvısı verilmelidir. Dowshen, bebeğe her 20 dakikada bir yarım onstan fazla vermemeyi önerir. Çocuğunuzun susuz kaldığından emin değilseniz, kaç tane ıslak bez ürettiğini sayın. Günde dörtten az olması durumunda dehidrate olabilir.

Doktoru Ne Zaman Aramalı?

Çocuğunuzun sağlığı konusunda endişe duyuyorsanız, hiçbir zaman doktorunuzu aramaktan çekinmeyin. Kusmayla uğraşırken, doktorunuzu aramayı gerektiren birkaç durum vardır. Çocuğunuz kan kusuyorsa, dehidratasyon belirtileri gösteriyorsa veya 100.4 derece Fahrenheit'ten yüksek ateş alıyorsa, hemen doktorunuzu arayın. Çocuğunuzun kusma nedenini belirlemek için intravenöz hidrasyon veya fizik muayeneye ihtiyacı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com