Telaşlı bebekler aynı semptomları yaşama eğilimindedir: tutarsızca ağlama, yumruklarını sıkma, buruşturma ve bacaklarını karnına doğru çekme. Bazen huzursuzluk açlık, uykululuk veya ihtiyaç duyulan çocuk bezi değişikliğini gösterir. Bununla birlikte, bazen bebeğiniz sebepsiz ve anında düzeltme olmadan telaşlı olabilir. Bu, basitten ciddiye kadar uzanan farklı temel sorunların bir işareti olabilir.
Diş Çıkarma
Yaygın bir karışıklık nedeni diş çıkarmadır. Diş çıkarma genellikle bebeğiniz altı aylıkken oluşur ve yaklaşık 3 yaşına gelene kadar devam eder. Diğer semptomlar arasında şişmiş diş etleri, aşırı topaklanma, iştahsızlık, reddedilme veya meme veya biberonla beslenmeye olan ilgi ve parmaklarda veya nesnelerde çiğneme sayılabilir. Belirtiler ilk dişlerde, his yeni olduğu için ve azı dişlerinde büyüklüklerinden dolayı daha da kötüleşebilir. Ağrıyı hafifletmek için, bebek ağrı kesicilerini bir doktor tarafından önerildiği şekilde deneyin ya da sarılıp sallandırarak dikkatinizin dağılmasını sağlayın. Dört aydan daha eski ise bebek diş çıkarma jellerini deneyebilirsiniz.
Kulak Enfeksiyonu
Bebeklerde kulak iltihabının en büyük göstergesi ruh halindeki bir değişiklik ve telaşlı olma saldırısıdır. Kulak enfeksiyonları, soğuk algınlığı veya sinüs enfeksiyonundan sonra ortaya çıkma eğilimindedir ve ateş, ishal, iştahsızlık ve bebeğinizin kulağına çekilme eğilimine eşlik eder. Bazen beyazımsı bir sıvı veya kan, kulak iltihabının kesin bir göstergesi olan kulağından sızıntı yapabilir, ancak kulak bir doktor tarafından tedavi edildiğinde temizlenir.
Mide Virüsü
Bebeğiniz varsa telaşlı hale geldi ve aynı zamanda ishal, kusma, ateş ve titreme yaşanıyor, bir mide virüsüne sahip olabilir. En sık görülen ikinci Amerikan hastalığı olan ve çoğu bebek tarafından yılda yaklaşık iki kez yaşanan mide virüsü bulaşıcıdır. Bebekler virüse kontamine olmuş maddeleri yutmak, kontamine olmuş ürünleri başkalarıyla paylaşmak ve dışkı maddesi yutmak dahil birçok yolla büzüşürler. Bir mide virüsünden şüphelenir almaz doktorunuza başvurun. Ayrıca bebeğinizin sürekli kusma ve şişmiş bir karın yaşaması durumunda bir doktora başvurun, çünkü bu daha ciddi bir enfeksiyon gösterir.
Colic
Kolik, çoğu bebek için, yaşadıkları en kötü ağrıdır. Colic Calm web sitesine göre, ilk birkaç hafta ila dört aylık bebek yaşamında sık görülür ve nadiren altı ay geçer. Kolik, farklı bebeklerde farklı nedenlerden kaynaklanır, ancak genellikle nedenler arasında alerjik reaksiyonlar, asit reflü, olgunlaşmamış sindirim ve sinir sistemi veya gaz üreten yiyecekler bulunur. Yaygınlığa ve uzun süreli ağlamaya ek olarak, olağan semptomlar arasında yoğun kramp, karın şişkinliği ve mide veya bağırsak ağrıları bulunur. İlaç ve diyet değişikliklerini içerebilecek olan kolik tedavilerin tamamı için çocuk doktorunuza danışın.