| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

DHA Vs. DHEA

DHA ve DHEA, benzer kısaltmalar olmasına rağmen, tamamen iki farklı şeydir. Docosahxaenoic asit, besin kaynaklarından elde edilen bir omega-3 yağ asidiyken dehidroepiandrosteron sentetik bir hormondur. DHA ve DHEA, ABD Gıda ve Elektronik Aletleri tarafından düzenlenmektedir. Diyet takviyesi olarak İlaç İdaresi ve spesifik bir sağlık iddiasıyla ilişkilendirilebilir. Sağlıkla ilgili endişelerinizi gidermek için bu takviyeleri kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.

Docosahexaenoic Acid Hakkında

Docosahexaenoic asit veya DHA, soğuk su balıkları, deniz yosunu ve balık yağı takviyeleri için bulunan bir yağ asididir. , Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ne göre. Yaşamın ilk yarısında DHA, sinir sistemi ve vizyon gelişimi için son derece önemlidir. Yetişkinler, DHA gibi omega-3 yağ asitlerini kalp hastalığı riskini azaltmada faydalı bulurlar. UMMC'ye göre, vücudumuz çok az miktarda DHA üretiyor ve biz de onu yediğimiz yiyeceklerden alıyoruz; Bununla birlikte, Batı dünyasında yaşayan çok sayıda insan, omega-3 yağ asitleri yönünden zengin gıdaları tüketmiyor. DHA'daki yüksek balıklar arasında somon, uskumru, sardalya, kabuklu deniz ürünleri, ringa balığı ve mavi yüzgeçli orkinos bulunur. Gıda kaynaklarına ek olarak, DHA diyet takviyeleri, başka bir omega-3 yağ asidi türü olan eikosapentaenoik asit içeren balık yağı kapsülleri formunda da satın alınabilir. DHA takviyeleri yosunlardan da çıkarılabilir; bunlar EPA içermez. DHA Kullanım Alanları

Kalp hastalığının tedavisine ve bebek gelişimine yardımcı olmanın yanı sıra, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, DHA'nın astım, ateroskleroz ve kolit tedavisinde kullanılabileceğini öne sürer. kistik fibroz, depresyon, yüksek kolesterol, ultraviyole radyasyon hasarı ve şizofreni gibi psikiyatrik bozukluklar. Bununla birlikte, bu iddiaların tümü klinik çalışmalar yoluyla kanıtlanmamıştır. Balık yağı takviyelerinin yan etkileri genellikle hafiftir ve bir balık tadına, gevşek dışkıya ve rahatlığa sahiptir.

Dehidroepiandrosteron Hakkında

Adrenal bezleriniz dehidroepiandrosteron hormonunu, bazı yaşam zamanlarında diğerlerinden daha yüksek seviyelerde üretir. UMMC'ye göre. DHEA, vücudunuzun erkek ve dişi cinsiyet hormonları olan androjenler ve östrojenler üretmesine neden olur. 20'li yaşların ortalarında en yüksek DHEA seviyelerini üretiyorsunuz, daha sonra DHEA seviyeleri sabit bir düşüşe geçiyor. UMMC, 70 yaşlarındaki insanlarda DHEA seviyelerinin genç erişkinlerden yaklaşık yüzde 80 daha düşük olduğunu belirtti. Yaşlı erişkinlerde azalmış DHEA, osteoporoz, hafıza kaybı, meme kanseri ve kalp hastalığı gibi sağlık durumlarıyla ilişkilendirilmiştir. DHA'nın aksine, herhangi bir DHEA diyet kaynağı yoktur.

DHEA Kullanım Alanları

DHEA, kapsüller, tabletler, damlalar, topikal kremler ve hatta sakız dahil olmak üzere çeşitli terkiplerde satılmaktadır. Birçok DHEA takviyesi, Meksikalı yabani patateslerden gelen bir bitki özü kullanır, bununla birlikte yabani yabani özünün vücudunuzda DHEA'ya dönüştürülebileceğine dair bir kanıt yoktur. DHEA takviyelerinin önerilen kullanımları arasında lupus, HIV, irritabl bağırsak bozukluğu, adrenal yetmezlik, depresyon, osteoporoz, şişmanlık, erektil disfonksiyon /işaretleme libido, kadınlarda menopoz semptomları ve genel yaşlanma belirtileri vardır. DHEA takviyeleri yaşlanma sürecini geciktirebilecek veya geri döndürebilecekleri iddia edilen sentetik hormonlar olarak lanse edilir. Bununla birlikte, Ulusal Yaşlanma Enstitüsü, DHEA'nın uzun süre kullanıldığında vücudu nasıl etkileyebileceğini henüz bilmediğimizi belirtmektedir. DHEA'nın kısa süreli kullanımı bile karaciğer hasarına bağlandı. DHEA konusunda çok az klinik çalışma yapıldığından, genel güvenlik ve etkinliği henüz bilinmemektedir, NIA’yı belirtmektedir.

Dikkat ve Endişeler

DHEA veya DHA çocuklarda veya hamile veya emziren kadınlar DHEA seviyelerinin düşük olduğu bilinmedikçe, DHEA 40 yaşın altındaki hiç kimseye önerilmez. Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezine göre, DHEA yan etkiler ve diğer dikkat ve endişelerle ilgili bir likitle geliyor. Yan etkileri arasında mani, akne ve adet düzensizlikleri, artan yüz kılı, saç dökülmesi ve kadınlarda sesin azalması sayılabilir. DHEA ayrıca premenopozal kadınlarda yumurtalık ve meme kanseri riski artışı ile ilişkilidir; "this risk is increased if you are obese.", 3, [[UMMC, DHEA'nın yaşlanma belirtilerine ya yardım ettiğini ya da önlediğine dair hiçbir kanıt bulunmadığını belirtir.

Hormonlarınızı etkileyebileceği için DHEA takviyesi almadan önce doktorunuzla konuşmanız hayati önem taşır. Herhangi bir diyet takviyesini kullanmadan önce, özellikle sağlık durumunuz varsa veya başka ilaçlar ve /veya takviyeler kullanıyorsanız, bunu sağlık yararları için kullanmayı düşünüyorsanız, doktorunuza danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com