Kalsiyum sağlıklı kemikler ve dişler için ve kalp, sinir sistemi ve kasların düzgün çalışması için gereklidir. University of Maryland Tıp Merkezi'ne veya UMMC'ye göre, birçok insan etkili kemik bakımı için gereken kalsiyumun yarısından daha azını tüketdiğinden kalsiyum takviyelerinden yararlanabilir. Bunlar kalsiyum karbonat veya kalsiyum sitrat formunda olabilir. Bazı kalsiyum sitrat takviyeleri D vitamini içerir çünkü bu vitamin kalsiyum emilimi için gereklidir. Bununla birlikte, bu tür takviyeler yan etkilere neden olabilir.
Kabızlık Sorunları
Kalsiyum sitrat artı D takviyeleri, Harvard Health Publications Yayınlarına göre hafif kabızlığa neden olabilir. Kişi ayrıca kabızlığa neden olan başka bir takviye ya da ilaç almadığı sürece genellikle ciddi kabızlığa neden olmazlar.
Yüksek Kalsiyum Seviyeleri
Hiperkalsemi, kanda neden olabilecek çok yüksek kalsiyum seviyeleridir. Çok fazla kalsiyum sitrat artı D tüketmek Çok yüksek dozlarda kalsiyum sitrat artı D, ağız kuruluğuna, susuzluğun artmasına, artan idrara çıkma, baş ağrısı, depresyon, yorgunluk, iştahsızlık, bulantı, kusma, böbrek toksisitesi, konfüzyon ve düzensiz kalp ritmine neden olabilir. UMMC'ye göre hem diyet hem de takviyelerden alınan toplam kalsiyum alımı günde 2500 miligramı geçmemelidir. Aşırı aktif paratiroid bezleri, böbrek hastalığı, sarkoidoz veya kanseri olan insanlar kalsiyum takviyesi almamalıdır çünkü bu insanlar yüksek kalsiyum seviyeleri için risk altında olabilirler.
Böbrek Taşları
1000 miligram kalsiyum ve 400 uluslararası birim takviyesi almak Günde D vitamini, menopoz sonrası kadınlarda böbrek taşı riskinde yüzde 17'lik bir artışla bağlantılıydı, 2006'da "New England Tıp Dergisi." Böbrek taşı öyküsü olan kişiler, kalsiyum sitrat artı D almadan önce bir doktorla konuşmalıdırlar.
Prostat Kanseri
UMMC'ye göre kanser. Kalsiyumun prostat kanserini nasıl etkilediğinin kesin mekanizması hala belirsizliğini korumaktadır, ancak “Beslenme Dergisi” nin 2013 sayısı, az yağlı veya yağsız süt alımının agresif olmayan prostat kanseri gelişme riskini arttırırken, sütün tüm riskini artırdığını bildirmiştir. ölümcül prostat kanseri. Öte yandan, 2012 tarihli “Kronik Hastalığı Önleme” sayısındaki bir çalışma, takviyelerin aksine gıdalardan kalsiyum alımının prostat kanseri riskinin daha düşük olduğunu göstermektedir. Erkekler, kalsiyum sitrat artı D takviyesi almadan önce bir doktorla konuşmalıdırlar.
Alerjik Reaksiyon
Her ne kadar olası olmasa da, bazı kişiler Drugs.com tarafından belirtildiği gibi kalsiyum sitrat artı D'ye karşı alerjik reaksiyon yaşayabilir. Belirtiler arasında döküntü veya kurdeşen, kaşıntı, nefes almada zorluk, göğüs gerginliği ve yüz veya ağız şişmesi bulunur.