Su, nötr pH'ının 7 olması nedeniyle sürdürülebilir yaşam için en önemli sıvıdır. Kimyasal dengemizi değiştirmeden, ter ve idrardan kaybedilen sıvıların beslenmesini takviye eder. Sudaki alkalilik asitliği tercih eder; Tüm kirletici sanayi ve taşıt kaynakları ile asit yağmuru artıyor ve yüksek su alkaliliği aşırı asiditeyi nötralize etmek için bir tampon görevi görüyor. Su, alkalilik ve ekosistemimiz arasındaki ilişkiyi tanımak, çevremizin hassas dengesini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir.
Alkalinite ve pH Dengesi
Bir çözeltinin pH'ı, hidrojen iyonlarının konsantrasyonunu ölçer; pH ölçümü, bir çözeltinin ne kadar asidik veya bazik olduğunu gösterir. Hidrojen iyonlarının konsantrasyonu ne kadar yüksekse, bir solüsyon o kadar asidiktir. PH ölçeği, 0 ile temsil edilen yüksek asidikten, 14 ile temsil edilen yüksek bazik veya yüksek alkaliliğe kadar uzanan bir spektrumdur. Su normalde yaklaşık 7 veya nötr olan doğal bir pH dengesine sahiptir. Canlı organizmalar 6 ile 9 arasında bir pH dengesi gerektirir.
Alkalinite Nedenleri - Bir çözeltideki alkalinite, çözeltinin asidik çözeltileri daha yüksek hidrojen iyonu konsantrasyonları ile tamponlayabilmesi anlamına gelir. Sudaki alkalilik, çözeltide asılı bulunan yüksek konsantrasyonda karbon bazlı mineral moleküllerinden gelir. Alkalitesi yüksek suyun "zor" olduğu söylenir. Alkaliniteye neden olan en yaygın mineral bileşik, kireçtaşı gibi kayalardan gelebilecek veya toprakta dolomit ve kalsitten ayrılabilecek kalsiyum karbonattır. Su arıtma tesisleri daha yüksek bir alkaliliğe kadar arıtılabilir.
Asit Yağmuru
Asit yağmuru, anormal derecede yüksek miktarlarda nitrik asitler ve sülfürik asitler ve dolayısıyla hidrojen iyonları içeren ıslak bir biriktirmedir. Asit yağmuru, insan kaynaklı kaynaklardan, özellikle de fosil yakıt yanmasından kaynaklanmaktadır. Volkanlar ve çürüyen bitki örtüsü gibi doğal kaynaklar asit yağmuru olmasına da neden olabilir. Asit yağmuru bir çözeltiye düştüğünde, bu çözeltinin pH'ı düşer ve daha asidik hale gelir. Asit yağmuru insan etini yakmaz, ancak bir ekosistemin pH'ını hayatı sürdürebileceği noktanın altına düşürür. Tutarlı yağmura karşı bakan alanlarda yüksek alkalilik veya alkalilik işlemine ihtiyaç duyulur, çünkü sudaki alkalilik bir tampon görevi görür ve suyun pH dengesini 7'ye kadar dengeler.
Alkalinite Testi
Su arıtma tesislerinden geliyorsa Asitlik testi için endişelenmenize gerek yok. Ancak, evinizde yeraltı suyu veya kuyu suyu kullanılıyorsa, içme suyunuzun doğru alkalilik aralığında olduğundan emin olmak isteyebilirsiniz. Yerel sağlık departmanından içme suyu temin testleri alınabilir. Taze içme suyu, litre su başına 20 ila 200 miligram arasında bir kalsiyum karbonat alkalinite seviyesine sahip olmalıdır.
Yüksek Alkalinite Hasarı
Daha fazla insan sudaki aşırı asidite endişelerinin farkında olsa da, fazla alkali olabilir ayrıca zararlı. Suda süspansiyon halinde olan fazla mineraller, bulanık parçacıklara bağlı olarak berrak suyun buğulanmasına neden olan bulanıklığa neden olur. Sert su borulardaki kurşunun suya transferini sağlayarak sağlığımızı tehlikeye sokabilir. Sert suyla yıkayarak cildi kuru ve kaşıntılı bırakabilirsiniz. Bir ekosistemdeki aşırı alkalilik, bu ekosistemin yaşamı sürdürme yeteneğini azaltabilir.