|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Meyve ve Sebzeler Arasındaki Benzerlikler

Meyve ve sebzeler çok sık aralıklarla eşleştirilirler, sanki aynı yiyecek kategorisindeymiş gibi görünebilirler. Webster Sözlüğü meyveyi “bitki büyümesinin bir ürünü (tahıl, sebze veya pamuk olarak) ve genellikle bir tohum bitkisinin genellikle yenilebilir üreme gövdesi” ve sebzeleri “genellikle otsu bir bitki (lahana, fasulye veya patates gibi)” olarak tanımlar. genellikle bir yemeğin bir parçası olarak yenen yenilebilir bir kısım için. ”Meyveler bitkinin bir parçası, sebzeler bitkinin tamamı veya yenilebilir bir kısmıyken, ikisi de farklı şeyler olsa da, sayısız benzerlikleri paylaşıyor. , özellikle de yemek yemeye gelince.

Özellikleri

Hem meyve hem de sebzeler yaşar, bütün yiyecekler. Salatalık ve kabak, tohum, belirli meyve veya sebzelerin çoğunu oluşturacak şekilde ekilir, Meyve ve sebzelerin büyümesi için güneşe, suya ve toprağa ihtiyacı vardır.İkisi de insanlar, hayvanlar ve böcekler tarafından yenir. Ayrıca kısa raf ömrü, donma, kimyasal madde veya konserve ile korunmadığı takdirde bozulma.

Hazırlama

Meyve ve sebzeleri yemek için hazırlama yöntemleri benzerdir. Etin aksine çiğ meyveler ve sebzeler insanlar için yenebilir. Meyve ve sebzelerin pişirilmesinde popüler yöntemler arasında ızgara, fırınlama ve kaynatma bulunmaktadır. Sebzeler de lezzetli buğulanmış ve sote edilir. Meyveleri bu şekilde pişirmek mümkün olsa da, daha az yaygındır ve tadı iyi değildir. Çiğ meyve ve sebzeleri smoothies ile karıştırmak veya meyve suyunu çıkarmak, her iki yiyecek kategorisini de yemenin bir başka popüler yoludur.

Meyve ve sebzeler hem vitamin hem de minerallerle doludur. Farklı öğelerin farklı besinleri vardır, ancak genel olarak, canlıları sürdürmek için yeterli besinleri sağlar. Otçul olan hayvanlar sadece meyve ve sebzeleri yerler ve vegan beslenmeyi takip eden insanlar besinlerinin çoğunu bitki besinlerinden alırlar. Meyve ve sebzelerde en bol bulunan besinler arasında A, C, D ve K vitaminleri, kalsiyum, niasin, demir, potasyum, magnezyum, folat ve fosfor bulunur.

Hastalık Önleme

İnsanın alabileceği en yararlı şey Daha sağlıklı bir diyet oluşturmak için doymuş yağ, şeker, suni malzemeler ve rafine buğday içeren gıdaların meyve ve sebzelerle değişimi yapılır. Meyveler ve sebzeler, besin bakımından yoğun olan yiyeceklerdir, yani her porsiyondaki besin miktarı kaloriden daha ağırdır. Avokado gibi kalori oranı yüksek meyve veya sebzeler bile besinsel faydalarla doludur. Besin yoğun gıdalar obezite ve duruma eşlik eden sağlık risklerini azaltır. Meyve ve sebzelerde ayrıca hücreler üzerinde olumsuz etkisi olan serbest radikallerle savaşan inanılan antioksidanlar bulunur.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]