Enerji içecekleri, ilk kez 1987 yılında Avrupa pazarına girdikten sonra yaklaşık 10 yıl sonra ABD'de piyasaya sürüldüklerinden beri giderek daha popüler hale geldi. Bu ürünlerin üreticileri enerji, dayanıklılık, yağ yakma ve atletik performansı artırma iddiasındalar. Tıp topluluğu, şekerlerin miktarını ve bu içeceklerdeki kafein seviyelerinin ve diğer takviyelerin güvenliğini sorgulamaya başlamıştır.
Kafein
Enerji içecekleri, yüksek miktarlarda kafein içerir; bir fincan kahve için 65 ila 100 mg arasındadır. Kafein merkezi bir sinir sistemi uyarıcısı ve idrar söktürücüdür. Üç fincan kahve - yaklaşık 3 - önerilen maksimum 250 mg kafein miktarı. Bu tür içeceklerde sıklıkla bulunan diğer bir bileşen ise Amazon'a özgü bir bitkiden guarana tohumu özüdür. Guarana, kafein içeriğinde yüksektir.
Olumlu Etkileri
Kafein, çoğu enerji içeceğinin ana tamamlayıcısıdır. İştah kesicidir ve migren baş ağrılarının tedavisinde ve kısa süreli uyku hali ve halsizlikle mücadelede etkin bir şekilde kullanılmıştır. Bir UC Davis yayınına göre, Guarana bilimsel olarak artan enerji, iştah bastırma ve atletik performans artışı ile bağlantılı olmuştur. , depresyon, sinirlilik, sinirlilik, anormal kalp ritimleri - aritmi ve geç dönem düşükler. Bazı ilaçlar her iki takviyeyle etkileşime girebilir ve enerji içeceği tüketmeden önce düşünülmelidir. Amerikan Kalp Birliği tarafından yapılan bir çalışmada, hareketsiz dönem aktiviteleri sırasında kalp atış hızı ve kan basıncında enerji içeceği tüketiminde önemli artışlar olduğu görülmüştür. Enerji içeceklerini daha yüksek fiziksel aktivite düzeyleriyle birleştirmenin yüksek tansiyon veya kalp hastalığı olan insanlar için risk teşkil edebileceği endişesi doğdu.
Güvenli Enerji İçeceği Tüketimi
FDA kafein azami seviyesini belirlemiş olsa da 12 oz için 71 mg'da. “Amerikan Tabipler Birliği Dergisi” ne göre, enerji içecekleri için maksimum değerleri belirlememiştir. Kafeinin etkileri üzerine ileri araştırmalar, yetişkinlere ılımlı bir şekilde enerji içecekleri tüketmelerini öneren birçok sağlık kuruluşu ile devam ediyor; ve çocuklar ve gençler için güvenlikleri tesis edilinceye kadar tamamen kaçınmaları. Yeni araştırmalar, enerji içeceklerini içeren alkol bazlı kokteyllerle de ilgileniyor. "Alkolizm: Klinik ve Deneysel Araştırmalar" Şubat 2011 sayısında yayınlanan bir araştırma, enerji içeceğiyle bağlanmış kokteyllerin, bu içeceklerin uyarıcı etkileri nedeniyle devam eden alkol tüketimini arttırdığını gösteriyor.
, , ] ]