|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Böbrek Yetmezliğinde Magnezyum Dozu

Magnezyum, çeşitli sağlık koşullarını tedavi etmek için kullanılır. Diyabetli kişiler idrarda aşırı miktarda magnezyum kaybedebilir ve takviye gerektirebilir. Alkolikler ayrıca magnezyumda da sıklıkla eksiktir. Tezgah üstü magnezyum kabızlık ve mide ekşimesi tedavisinde kullanılır. Normal olarak, böbrekler verimli bir şekilde ekstra magnezyum salgılar. Böbrek yetmezliği olan ve tıbbi olarak böbrek yetmezliği olan insanlarda, böbrekler yeterince magnezyum salgılayamaz ve serum seviyeleri çok fazla yükselebilir. Böbrek yetmezliği olan kişiler, doktorlarının onayı olmadan fazladan magnezyum almamalıdırlar.

Kaynaklar

Gıda kaynakları nadiren normal sınırların üzerinde magnezyum yükseltir. Mide ekşimesi, hazımsızlık veya kabızlığı gidermek veya kilo kaybı müshil olarak kullanmak için reçetesiz magnezya sütü şeklinde ekstra magnezyum alınması, sağlıklı kişilerde bile magnezyum seviyelerinin yükselmesine neden olabilir. Reçetesiz satılan ilaçlar risksiz değildir; Şişeye dozaj talimatlarını izleyin ve böbrek fonksiyonunuz bozulmasa bile listelenen miktarları aşmayın. Linus Pauling Enstitüsü, ılımlı miktarda müstakil müshil ve mide ekşimesi preparatlarının bile yüksek magnezyum seviyelerine neden olabileceği uyarısında bulundu. Magnezyum takviyeleri doktorunuz tarafından sipariş edilmedikçe alınmamalıdır.

Böbrek Yetmezliği Etkileri

Böbrekteki nefronlarda glomeruli adı verilen filtreleme birimleri bulunur. Böbrekler normalde kandaki magnezyumun yüzde 70 ila 80'ini filtreler ve “Patofizyolojinin Temelleri: Değişmiş Sağlık Durumları Kavramları” yazar Carol Mattson Porth'a göre yüzde 6 salgılarlar. Magnezyumun çoğu kalınlaşarak emilir glomerüllere bağlanan boru sisteminin bir parçası olan Henle'nin halkası. Böbrekteki veya tübüllerin herhangi bir kısmındaki filtreleme üniteleri zarar gördüğünde, kanda daha fazla magnezyum kalır.

Belirtiler

Kandaki normal magnezyum seviyesi 2,6 mg /dL'nin altına düşer. Port raporlarına göre, belirtiler genellikle 4,8 mg /dL seviyesinin üzerine çıkana kadar ortaya çıkmaz. Hipermagnezemi belirtileri arasında kas güçsüzlüğü, bulantı, kusma, ishal, zihinsel depresyon, düşük kan basıncı, konfüzyon, uyuşukluk, uyuşukluk, solunumun azalması, derin tendon reflekslerinin kaybı ve kalp bloğu sayılabilir. Ağır vakalarda kalp durması meydana gelebilir. Herhangi bir toksisite belirtisi ortaya çıkarsa magnezyum almayı bırakın.

Dikkat Edilecek Noktalar

Yaşlılar genellikle böbrek fonksiyonlarını azaltırlar ve böbreklerde olmasalar bile magnezyum içeren müshil ve antasitler alarak magnezyum toksisitesi geliştirme olasılığı daha yüksektir. hatası. Böbrek yetmezliği, önemli böbrek fonksiyon kaybı meydana gelinceye kadar belirgin bir belirtiye sahip olamayacağından, yaşlı insanlar tıbbi onay almadan günde 350 mg magnezyumdan fazla almamalıdır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]