|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Atık Bertarafının Yeraltı Suyuna Etkileri

Yeraltı suyu, yol boyunca kirliliği artırarak toprakta ve kayalarda hareket eder. Su mükemmel bir çözücüdür, bu yüzden birçok çözünmüş kimyasal madde içerebilir. Aslında, yeraltı suyunda genellikle içinde erimiş kimyasal maddeler ve gazlar gibi daha fazla çözünmüş madde bulunur - yüzey suyundan daha fazla, ABD Jeolojik Etütleri'ne (USGS) tavsiye eder. eğer yanlış şekilde atarsanız. Yasadışı yol kenarındaki çöplüklerin yanı sıra belediye atık depolama alanlarındaki çöpler, tümü kirletici olan plastik, yağ, böcek ilacı ve çözücü gibi sentetik ev ürünleri içerebilir. Uluslararası Hidroloji Bilimleri Birliği'ne göre, atık sulardan kaynaklanan yeraltı suyu kirliliği vakaları bildirilmiş olup, atık sulardan kaynaklanan zehirli sızıntılar, yeraltı suyu kalitesinin en büyük riskleri arasındadır. çöp alanlarına atılan organik atıklar da dahil olmak üzere çöplükler veya uygun olmayan çöplükler ve yeraltı suyunu etkileyebilir. Bunlar, ABD Güvenli Su İçme Yasası uyarınca tüketime karşı güvenli olmadığı da söylenebilir. Yüksek konsantrasyonlarda, çözünmüş katılar aynı zamanda sıcak su ısıtıcınızın ömrünü kısaltacaktır. Bu günlerde, atık depolama alanları, atıkları filtrelerken kirletici maddeler toplayan su olan sızıntı suyunu kontrol etmek için tasarlanmıştır. Yüzlerce yıl yeraltı suyu kalitesini etkileyebilir, ” Atıkların Çökeltilmesi: Sızıntı Suyu. &Amp; rdquo;

Elektronik Çöp

Elektrikli cihazlar, USGS'ye göre, çöp kutusuna giden lambalar, bataryalar ve anahtarlar yeraltı sularında cıva kirlenmesine neden olabilir. Civa sinir sistemi bozukluklarına ve böbrek rahatsızlıklarına neden olur. Bakır ayrıca depolama alanından yer altı sularına sızabilir. Bakır, cep telefonu şarj cihazları gibi bazı elektronik cihazlarda bulunur, L.G. Elektronik. USGS, yüksek dozlarda bakırın bağırsak ve mide rahatsızlığına, anemiye ve karaciğer ve böbrek hasarına neden olabileceğini söylüyor. Giysilerinizi ve armatürlerinizi de lekeleyebilir.

Solventler

Uygun olmayan atık bertarafı ile yeraltı suyuna girenler de plastikleştiriciler, dioksin ve sızdırmazlık maddesi, böcek ilacı, dezenfektan ve ahşap koruyucu olarak kullanılan klorlu çözücülerdir. Bunlar kansere neden olabilir ve üreme ve sinir sistemlerinize zarar verebilir. Ayrıca karaciğer, böbrek ve mide hasarına yol açabilir. USGS'ye göre yanlış atık bertarafı ayrıca berilyumun yer altı suyunu kirletmesine neden olabilir. Berilyum, akut ve kronik toksisiteye neden olabilecek olası bir kanserojendir. Akciğerlerinizin ve kemiklerinizin zarar görmesine neden olabilir, USGS’ye tavsiyelerde bulunur.

Heavy Metals

Akü atılmasının yanı sıra, atık suların depolanmasından kaynaklanan sızıntı suyu da ağır metal kadmiyuma yeraltı suyuna girmesine neden olabilir. Kadmiyum biyokimyasal olarak vücudunuzdaki çinkonun yerini alır ve yüksek tansiyona neden olur, kırmızı kan hücrelerini tahrip eder ve kansızlığa neden olur. Aynı zamanda böbrek ve karaciğerde hasara yol açabilir ve testis dokusunu tahrip edebilir, USGS'ye bildirir. USGS'ye göre atıkların imha edilmesi, yeraltı sularına sızıntı yapmasına neden olabilir. Antimon, Mineral Enformasyon Enstitüsüne göre, çocuk giyiminde olduğu gibi, alev geciktiricilerde kullanılan bir yarı metaldir. Kurşun asitli aküler de bu maddeyi içerebilir. Boya ve plastik imalatında bir pigment olarak kullanılır ve ayrıca havai fişek imalatından da gelebilir. Laboratuar hayvanlarında, antimonun USGS'ye göre ömrünü azalttığı gösterilmiştir. Kan glikoz seviyelerini ve kolesterol seviyelerini yüksek seviyelerde uzun süreli maruz kalma ile değiştirir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır