| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Parkinsonlarla Mücadele Eden Yiyecekler

Parkinson hastalığı ilk önce elinizde titremeye neden olabilir. Zamanla, merkezi sinir sistemi hastalığı ilerler, beyninizdeki sinir hücreleri parçalanıp azalmaya başladığında hareketliliğin ve sertliğin yavaşlamasına neden olur. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezine (UMMC) göre, genelde 60 yaşından sonra kadınları ve erkekleri eşit şekilde etkiler. Bilinen bir tedavi bulunmamakla birlikte, ilaçlar ve sağlıklı bir diyet belirtilerinizi azaltmanıza, olası komplikasyonları önlemenize ve yaşam kalitenizi iyileştirmenize yardımcı olabilir

Keten Tohumu, Ceviz ve Kanola Yağı

Keten Tohumu, ceviz ve kanola yağı bitkisel kaynaklı omega-3 yağ asitlerinin en önemli kaynaklarıdır - beyin fonksiyonunda önemli rol oynayan temel yağlardır. Her ne kadar araştırma sınırlı ve yetersiz olsa da, derginin Kasım 2007 sayısında yayınlanan Prostaglandins, Leukotrienes ve Essential Fatty Acids dergisinde yayınlanan bir rapora göre, omega-3 yağ asitlerinin bozuklukların olumsuz etkilerini önlemeye veya azaltmaya yardımcı olabileceğini ümit etmek için bir neden var. Parkinson hastalığı dahil beyni etkileyen. Optimum emilim için tüm tohum üzerinde öğütülmüş keten tohumu tüketin. Bununla birlikte, bütün keten tohumu, Parkinson hastalığı olan insanlar arasında yaygın olan kabızlığın azaltılmasına yardımcı olabilir. Öğütülmüş keten tohumu ve cevizleri kendi başlarına veya yoğurt, tahıl gevrekleri ve unlu mamuller için besleyici katkı olarak yiyin. Kanola yağı, tereyağı, margarin ve kısalma gibi daha az sağlıklı yağ kaynaklarına kalp sağlığı açısından sağlıklı bir alternatif sunar.

Meyve ve Sebzeler

Meyve ve sebzeler, vücudunuzu artıran en iyi antioksidan kaynaklarıdır. Enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı kendini savunma yeteneği. Ek araştırmalara ihtiyaç duyulmasına rağmen, UMMC'ye göre, antioksidanlar C ve E vitaminleri alımınızı arttırmak, Parkinson hastalığı ilaçlarına olan ihtiyacınızı azaltmanıza yardımcı olabilir. Özellikle C vitamini bakımından yüksek meyve ve sebzeler arasında kırmızı ve yeşil biber, narenciye, çilek, kivi, kavun, domates, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, Brüksel lahanası ve kış kabağı bulunur. Avokadolar, böğürtlenler, guava, mango, papaya, İsviçre pazı, balkabağı, yabani havuç ve patatesler bol miktarda E vitamini sağlar.

Süt Ürünleri

kemikler. Parkinson hastalığı tek başına acı verici düşme ve yaralanma riskini artırdığından, Parkinson Hastalığı Vakfı diyetisyeni Karol Traviss'e göre, yeterli miktarda kemik güçlendirici besin kalsiyum ve D vitamini tüketmek hayati öneme sahiptir. Çoğu zaman vücudunuzun soya veya diğer süt dışı kaynaklardan daha verimli kullanabileceği süt bazlı kalsiyum kaynaklarını seçin. Değerli seçenekler arasında az yağlı süt, yoğurt, kefir ve süzme peynir yer alıyor.

Kahve ve Kafein

Kahve ve kafein, Parkinson hastalığının görülme sıklığıyla bozulma eğiliminde olan beyin kimyasal dopamin kaybını önlemeye yardımcı olabilir . Bu nedenle, UMMC, uyarıcı miktarları içeren siyah ve yeşil çaylar, çikolata ve kafeinsiz kahve dahil kahve ve diğer kafein kaynaklarını tüketmenizi önerir. Çünkü aşırı kafein alımı titremeleri, uyku problemlerini ve kalsiyum kaybını artırabilir, mütevazı miktarlarda kalır. Kafeine karşı özellikle duyarlıysanız, doktorunuzla doğru alımı yapın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com