|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Bread neden şişirmeye neden oluyor?

Eğer irritabl barsak sendromu, Crohn hastalığı, çölyak hastalığı ve fruktoz emilim bozukluğu çekiyorsanız, muhtemelen abdominal şişkinlik yaşarsınız. Özellikle şişkinliğinize karın ağrısı, kramp, şişkinlik, ishal veya kabızlık eşlik ediyorsa doktorunuza danışın. Ekmek, hem fruktanları hem de glüteni içerir, şişkinlikten sorumlu olabilecek iki element.

Fruktanlar

Buğday veya çavdardan yapılan ekmekler, fruktoz zincirinden yapılan bir molekül olan fruktanlar bakımından zengindir. Fruktoz emilimine sahipseniz, vücudunuz, soğan, sarımsak, Brüksel lahanası ve karpuz gibi fruktan içeren yiyecekleri etkin bir şekilde sindirmez ve emmez. Sonuç olarak, kolonunuzdaki bakteri fruktanları mayalayarak gaz oluşturur. Bağırsaklarınızda bulunan ekstra su ve gaz, abdominal rahatsızlık, ağrı, kramp ve bağırsak hareketlerinin düzenliliği veya kıvamındaki değişikliklerin yanı sıra şişkinliğe neden olur.

Gluten

Gluten, buğday içeren ekmeklerde bulunan bir proteindir. un, çavdar unu ve arpa unu. Maryland Tıp Merkezi'ne göre, glüten içeren tahıllardan yapılan yiyecekler özellikle 3 milyon Amerikalıyı etkileyen çölyak hastalığı olan veya 18 milyon Amerikalıyı etkileyen glüten intoleransı olan kişiler için sorunlu olabilir. Şişkinlik, glüten intoleransının yaygın bir belirtisidir.

Hoşgörüsüzlük Testi

Ekmek yemek sizi şişkin hissediyorsa, doktorunuza danışın ve gözlemlerinizi belirtin. Şişkinlik ve diğer gastrointestinal semptomlarınızdan glüten veya fruktanların sorumlu olup olmadığına karar vermenize yardımcı olmak için çölyak hastalığı, glüten intoleransı ve fruktoz emilim bozukluğu için test edilmeyi isteyin. Bazı insanlar hem fruktan hem de glütene karşı toleranssız olabilir. Sorununuz fruktan veya glütenden kaynaklanıyor olsun, bazı yiyecekleri ortadan kaldırmak şişkinliği önlemeye yardımcı olabilir.

Sorunlu Yiyecekleri Ortadan Kaldırma

Siz ve doktorunuz, şişkinliğin nedenini belirledikten sonra, yardım için kayıtlı bir diyetisyene danışın. Sorunlu yiyecekleri diyetinizden çıkarırsınız. Sizden yediğiniz her şeyi takip etmenizi ve hangi yiyeceklerin tahammül etmeyen bileşenleri içerdiğini belirlemenize yardımcı olacak.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır