Protein, hücrelerin yenilenmesi ve onarılması, kas oluşturulması ve vücudunuzun enerji ihtiyacının yüzde 10-15'ini karşılaması için diyetinizde önemlidir. Proteinler, bazıları vücut tarafından yapılamayan veya depolanmayan ve günlük diyetiniz tarafından temin edilmesi gereken amino asitlerden oluşur. Bununla birlikte, proteinli yiyeceklerin kalitesi değişmektedir. Yağsız protein yemek, kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur ve kalp hastalığı ve diğer yaşamı tehdit edici hastalıklar gelişme riskini azaltır.
Yağsız Protein Tanımı
Yağsız protein, porsiyon başına 3 g'dan daha az yağ ve yaklaşık 50 kaloriye sahiptir. , Ulusal Kalp Akciğerine ve Kan Enstitüsü'ne ve Mayo Clinic'e göre. Mayo Clinic, kadınların her gün en az 46 g protein ve erkekler için 56 g protein almasını önerir. Eksiksiz yağsız proteinler - vücudun ihtiyaç duyduğu dokuz temel amino asidin tümünü sağladıkları anlamına gelir - et ve balıklarda bulunur.
Et ve Tavuk Kaynakları
hindi göğsü veya cildi çıkartılmış koyu et; yağsız sığır eti; rosto dana ve kuzu veya yağsız pirzola; domuz eti bonfile veya taze jambon; öğle yemeğinde ons başına 3 g veya daha az yağ ve manda, devekuşu, tavşan ve geyik eti gibi vahşi bir oyunda etler. Sığır eti, dana eti, kuzu eti, domuz eti ve av eti alımınızı haftada iki porsiyonla sınırlayın.
Balık Kaynakları
Yağsız protein balık kaynakları; tütsülenmiş ringa balığı, taze veya dondurulmuş morina balığı, pisi balığı, mezgit balığı, halibut, somon balığı içerir. , alabalık, ton balığı ve sardalye. Yağsız kabuklu deniz ürünleri kaynakları istiridye, istiridye, yengeç, taklit kabuklu deniz ürünleri, ıstakoz, tarak ve karides içerir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezine göre, balık vücudun beyin fonksiyonlarını güçlendirmesi, iltihabı azaltması ve kalp sağlığını iyileştirmesi gereken en iyi omega-3 yağ asit kaynaklarından biri.
Yağsız protein ayrıca ons başına 3 g'dan az yağ içeren peynirde, süzme peynir ve süt ve yoğurt ve peynir gibi süt ürünlerinde bulunur. Hepsi soya fasulyesi gibi tam protein kaynaklarıdır. Eksik proteinler bir veya daha fazla esansiyel amino asit içermez, ancak zayıf kaynaklar arasında yumurta beyazları, fasulye, bezelye, fındık, tohumlar ve tahıl bulunur. Bazı sebzelerde az miktarda yağsız protein de bulunur.
, , ] ]