|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Muz Yeme Etkileri

Muzlar vücudunuza yararları ile doludur ve günün herhangi bir saatinde uygun bir aperatif hazırlarlar. Besin açısından zenginler ve sağlıklı beslenmeleri için harika bir katkı sağlıyor. Muzlar beyniniz için bile iyi olabilir ve kalp hastalığı ve diyabet gibi kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Kas kramplarını önlemeye yardımcı olabileceğinden sporculara da yarar sağlıyorlar.

Bol Beslenme Sağlıyor

Orta boy bir muzda 110 kalori var. Muzlar doğal olarak yağ, kolesterol ve sodyum içermez. Her bir muz günlük ihtiyacınızın yüzde 12'si olan yaklaşık 3 gram lifi tutar. Diyet lifi, atıkların bağırsaklardan geçmesine ve kabızlığın önlenmesine yardımcı olur. Bir muz sadece 1 gram proteine sahipken, size 30 gram karbonhidrat sunar ve size hızlı bir enerji artışı sağlar.

Vitaminler İçeriyor

Muzlar, folat, riboflavin ve niasin de dahil olmak üzere B vitaminleri içerir. Bunlar özellikle sağlıklı sinir fonksiyonunu ve kan şekeri seviyesini korurken antikor ve hemoglobin üretmeye yardımcı olan B-6 vitamini kaynağıdır. Bir orta boy muz günlük antioksidan olan C vitamini ihtiyacınızın yüzde 15'ini içeriyor. Antioksidanlar, vücudunuzun sindirim ve tütün dumanına ve radyasyona maruz kalmasından kaynaklanan zararlardan korunmasına yardımcı olur. Oksidasyon adı verilen bu hasar zamanla oluşur ve yaşlanmanın yanı sıra birçok kronik hastalıkta da rol oynayabilir. C vitamini ayrıca tüm doku büyümesi ve onarımı ve sağlıklı dişler ve kemiklerin bakımı ve bakımı için hayati önem taşımaktadır.

Kas İşlevini Geliştirin

Muzlar, sinir sisteminizin ve kaslarınızın sağlıklı çalışması için gerekli olan potasyum içerir. Potasyum eksikliği varsa, kaslarınız yorgun ve zayıf olabilir ve ağrılı kramplar yaşayabilirsiniz. Bir orta boy muzda, 450 miligram potasyum vardır; bu da günlük ihtiyacınız olan 4.700 miligram potasyumun neredeyse yüzde 10'udur. Bu nedenle birçok sporcu antrenmanlar ve etkinlikler sırasında krampları önlemek için muz kullanmaktadır.

Bağırsak Sağlığını Teşvik Etmek

2011 yılında “Anaerobe” de yayınlanan bir çalışmada, bilim adamları muzların gastrointestinal ve kadınlarda etkilerini araştırdılar. ", 3, [[Bazı kadınlara günde iki kez orta dereceli muz, diğer kadınlara da muz aromalı bir içecek veya bir bardak su verdiler. Çalışmanın başında, ortasında ve sonunda dışkı örnekleri topladılar. Yarı noktadan çalışmanın sonuna kadar, günde iki muz olan kadınlar, muz yemeyenlere kıyasla önemli ölçüde daha az şişkinlik yaşadılar. Ayrıca, besinlerin uygun şekilde sindirilmesi için gerekli olan az miktarda sağlıklı bağırsak bakterilerine sahiptiler.

Glikoz ve Kolesterol Seviyelerini Azaltabilir

"Gıda ve Tarım Bilimleri Dergisi" nde yayınlanan bir çalışmada "2014 yılında bilim adamları, muzların glukoz seviyeleri üzerindeki etkisini araştırdılar. Bir hayvan çalışmasında diyabet başlattılar - glikoz seviyelerinin çok yüksek olması durumu - ve ardından sıçanlara muz ekstresi verdiler. Muz özünün, anti-diyabetik etkiye sahip olan karbonhidrat emilimini engellediği sonucuna vardılar. Ancak muz yemenin insanlarda diyabet üzerindeki etkileri henüz incelenmemiştir. 2009 yılında "Diyet Takviyeleri Dergisi" nde yayınlanan sıçanlarla ilgili başka bir çalışmada, bilim adamları muz flavonoidlerinin kolesterol, trigliseritler, fosfolipitler ve yağ asitleri seviyelerini düşürdüğünü buldular. Bu etki insanlarda test edilmemiştir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır