| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Düşük Yağlı Yoğurt Sağlıklı mı?

Yoğurt, fermantasyon işlemine tabi tutulan, süt bazlı bir yemektir. Geleneksel olarak inek sütü kullanılarak yapılmış olmasına rağmen, keçi sütü ve soya kullanan yağsız veya yağsız çeşitler mevcuttur. Baz terkip maddesinden bağımsız olarak, bütün yoğurt mayaları, yoğurt tipine bağlı olarak değişen zaman dilimlerinde fermente edilir. Çoğunlukla, az yağlı yoğurt, birçok sağlık yararına sahip sağlıklı bir besindir.

Canlı ve Aktif Kültürler

Yaygın olarak probiyotikler olarak adlandırılan canlı ve aktif kültürler doğal olarak yoğurtta bulunur. Bazı ticari yoğurtlarda, üreticiler ilave faydalı bakteri ekler. Probiyotikler, insan sindirim florasında zaten bulunan bakteriler olmak üzere dost mikroorganizmalardır. Yaygın canlı ve aktif kültürler arasında laktobasil, Bifidobacterium ve bazı durumlarda streptokoklar bulunur.

Besin Değerleri

Az yağlı yoğurt,% 2 ila% 0,5 içeren az yağlı veya yağsız süt kullanılarak yapılır. markaya bağlı olarak süt yağı. Az yağlı, sade yoğurt, 15 mg kolesterol, 172 mg sodyum ve 3.8 g yağ - 2.5 g doymuş yağ, 0.1 g poli doymamış yağ ve 1 g mono doymamış yağ içeren fincan başına yaklaşık 150 kalori içerir. Bu yoğurt ayrıca yaklaşık 13 g protein, 17 g şeker ve yaklaşık 400 mg kalsiyum sağlar.

Sağlık Faydaları

Yoğurt birkaç sağlık yararı sağlar. Az yağlı yoğurtta bulunan probiyotikler kilo kaybını ve bakımını teşvik eder, antibiyotik rejiminden sonra bakteri florasını yeniler ve düzenliliği arttırır. Yararlı bakteriler ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Yoğurttaki kalsiyumun bolluğundan dolayı, sağlıklı kemikler ve dişler oluşturulmasına yardımcı olur ve daha fazla araştırma yapılması gerekse de, düşük vücut yağ yüzdelerini teşvik edebilir.

The Bottom Line

Düşük yağ, sade yoğurt dengeli bir diyet için sağlıklı bir ektir. Bununla birlikte, aromalı yoğurdun - özellikle meyve içerenlerin - yüksek şeker içeriğine sahip olabileceğinin farkında olmalısınız. Aşırı şeker tüketimi, bağışıklığı azaltarak ve uygun sindirimi önleyerek yoğurtun yararlarına karşı gerçekten çalışabilir. Yağsız ve şekersiz yoğurtlarda genellikle şeker yerine yapay bir tatlandırıcı bulunur. Şeker alternatiflerine duyarlıysanız veya lezzetin tadını çıkarmıyorsanız, sade tatlandırmak, vanilya özü veya taze meyvelerle az yağlı yoğurt, sağlıklı bir diyete daha elverişlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com