| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Yumurtanın Beyazındaki Karbonhidratlar

Yumurta beyazları zengin bir protein, vitamin ve mineral kaynağıdır. Her ne kadar yumurta beyazları neredeyse tamamen su ve proteinden oluşsa da, karbonhidrat ve yağ izleri de içerir. Karbonhidratlar, diyetinizin diğer herhangi bir maddeden daha fazla bir yüzdesini içermelidir, bu nedenle bir yumurta beyazındaki karbonhidratların miktarı bu makro besin maddesinin oldukça önemsiz bir kaynağını sağlar.

Toplam Karbonhidratlar

Büyük bir yumurtadaki beyaz yumurta 33 g ağırlığında, 0.24 g karbonhidrat içerir. Karbonhidratlar toplam kalori alımınızın yüzde 45 ila 65'ini oluşturmalıdır ve 2.500 kalorili diyet her gün yaklaşık 344 g karbonhidratı gerektirir. Bir yumurta beyazındaki 0.24 g karbonhidrat, tipik bir yetişkinin günlük minimum günlük karbonhidrat ihtiyacının yüzde 1'inden daha azını sağlar.

Toplam Şeker

Yumurta beyazındaki karbonhidratların neredeyse tamamı şeker şeklinde bulunur. . Şekerler, bir veya iki sakarit molekülünden oluşan basit karbonhidratlardır. Basit şekerler daha karmaşık karbonhidratlar için yapı taşlarını oluşturur, ancak temel formlarında hızlı bir şekilde parçalanır ve hücresel enerji sağlamak için glikoza dönüştürülür. Bir yumurta akı 0.23 g toplam şeker içerir.

Monosakaritler

Şekerin büyük kısmı - 0.11 g - beyaz bir yumurtada monosakarit glikozdan oluşur. Monosakaritler, sadece bir sakarit molekülü içeren karbonhidratlardır. Glikoz, kan dolaşımında ve diyet kaynaklarında doğal olarak bulunur. Sindirimden sonra, karbonhidratlar glikoza dönüştürülür ve ya hemen enerji için kullanılır, daha sonra enerji kullanımı için kaslarda ve karaciğerde glikojen şeklinde depolanır, yağa dönüştürülür veya esansiyel olmayan amino asitleri sentezlemek için kullanılır. Yumurta beyazları ayrıca monosakaritler fruktoz, laktoz ve galaktoz içerir.

Disakaritler

Disakaritler, bir araya getirilen iki monosakarit içeren karbonhidratlardır. Bir yumurta akı, her bir disakarit laktoz, maltoz ve sukrozun 0.2 gramını içerir. Laktoz, glukoz ve galaktozdan oluşur ve en çok süt ürünlerinde bulunur. Maltoz iki glikoz molekülünden oluşur ve en çok bira ve tahıllarda bulunur. Sükroz, glikoz ve fruktozun bir kombinasyonudur. Sükroz, sofra şekeri, şuruplar, pancar, şeker kamışı ve bal gibi karbonhidrat içeren hemen hemen tüm gıdalarda bulunur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com