Protein, genel vücut fonksiyonlarına ve kas, cilt ve saç gibi şeylerin oluşumuna yardımcı olduğu için doğru beslenmenin kritik bir bileşenidir. Harvard School of Public Health'e göre önerilen protein kaynakları arasında yağsız sığır eti, peynir gibi az yağlı süt ürünleri ve derisiz tavuk bulunmaktadır. Yetişkinlerin günde 50 ila 65 gram proteine ihtiyacı vardır. Düşük ya da yetersiz protein düzeylerine sahipseniz, yaşınız, metabolizmanız ve günlük aktivite seviyeleriniz gibi faktörlere bağlı olarak büyük ölçüde değişkenlik gösterir - bazı olumlu, bazı olumlu ve bazı olumsuz etkiler yaşayabilirsiniz.
Azalmış Enerji
Protein içeren amino asitler, Northwestern Üniversitesi'ne göre, kan akışınızdaki oksijenin taşınması için gereklidir. Düşük protein seviyeleri, sisteminizde mevcut olan ve yorgunluk veya yorgunluk hissi olarak gösterebilecek oksijen miktarını azaltabilir.
Saç Dökülmesi
Saçınız çoğunlukla keratin olarak bilinen proteinden oluşur. Yeterli miktarda protein almazsanız, vücudunuz protein çıkışını sınırlayarak ne kadar az proteine sahip olduğunu korumaya çalışabilir. Bu, Yale School of Medicine’nin dermatoloji bölümünün açıklamasına göre saç dökülmesine neden olabilir. Bakanlık, bu tür saç dökülmesinin sıklıkla aşırı diyet yapan insanlarda görüldüğünü söylüyor.
Düşük Bağışıklık Fonksiyonları
Protein, bağışıklık sisteminizin çalışmasına yardımcı olur. Columbia Üniversitesi sağlık hizmetlerine göre, düşük protein diyeti zayıf bir bağışıklık tepkisine neden olabilir. Bu, sizi soğuk algınlığı veya grip gibi sık görülen hastalıklara karşı daha duyarlı hale getirebilir.
Bloating
Protein, hücrelerin içine suyu tutmaya yardımcı olmak için bağlanır. Ulusal Akademiler Basını, düşük seviyelerde diyet proteininin, hücrelerinizin suyunu serbest bırakırken ekstremitelerin ve midenin şişmesine neden olabileceğini bildirmektedir. Bu, özellikle gelişmekte olan ülkelerde yetersiz beslenen insanlar arasında yaygındır.
Kanser Riski Azaltılıyor
"Amerikan Klinik Beslenme Dergisi" nde yayınlanan 2006 tıbbi bir araştırmaya göre, düşük protein alımı vücudunuzun üretmesine neden olur. belirli büyüme faktörü hormonlarının düşük seviyeleri. Bu hormonların daha yüksek seviyeleri, artan kanser riski ile bağlantılıdır. Bu nedenle araştırmacılar, düşük proteinli bir diyetin hastalığa karşı "koruyucu etkileri" olabileceği sonucuna vardılar.
Azalmış Vücut Kütlesi
Proteinler kaslarınızın temel yapı taşlarıdır. Bu nedenle, ağırlık kaldırıcılar ve sporcular genellikle ortalamadan daha büyük miktarlarda protein tüketirler. Benzer şekilde, düşük protein diyeti, Northwestern Üniversitesi'ne göre kas zayıflığına ve vücudunuzun yağsız kas kütlesinin kaybına neden olabilir.