|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Parkour Bedeni Nasıl Etkiler?

Parkour, en doğrudan rotadan bir noktadan diğerine hareket etmeyi içeren aşırı bir spordur - zıplayarak, etrafa sıçrayarak, sıçrayarak, yuvarlanarak ve daha fazlasıyla engelleri aşmayı. Parkour yapılandırılmamıştır, yani manevralar ve hareketler önceden seçilmez, fakat çevrenize ve mevcut engellere cevaben gerçekleştirilir. Parkour fiziksel olarak zorlu ve bazı insanlar buna geleneksel spor salonlarına alternatif olarak katılıyor. Sürekli olarak yaparsanız vücudunuz parkourun taleplerine uyum sağlar.

Kardiyovasküler Sistem

Kardiyovasküler sisteminiz kalbinizi, ciğerlerinizi ve kan damarlarınızı içerir. Dokularınıza yeni, oksijenli kan temin etmek ve atık ürünleri çıkarmaktan sorumludur. Kaslarınız uzun süreli aktivite sırasında daha fazla oksijene ihtiyaç duyar ve daha fazla atık üretir, bu nedenle kardiyovasküler sisteminiz dokularınıza ve kanlarınızdan kan pompalamak için daha çok çalışmalıdır. Parkour, kardiyovasküler sisteminizi vergilendirerek, kalp atış hızınızın ve kan basıncınızın artmasına neden olur. Kronik kardiyovasküler egzersiz, maksimum kalp atış hızınızı artırır, istirahat kalbinizi ve istirahat kan basıncınızı düşürür. Amerikan Spor Hekimliği Fakültesi, yetişkinlerin haftada beş gün, haftada üç gün en az 30 dakika orta derecede yoğun kardiyo veya 20 dakika çok yoğun kardiyo yapmasını önerir. Parkour ya da başka bir yeni fitness rejimine başlamadan önce doktorunuza danışın.

Kaslar

Kaslarınız eklemlerinizin hareket etmesine neden olan bir güç üretir. Parkour kaslarınızı vergilendirir ve zindelik düzeyinize ve gerçekleştirmeyi seçtiğiniz manevralara bağlı olarak kas gücü, güç ve dayanıklılık gerektirebilir. Ulusal Güç ve Kondisyon Birliği, gücü bir kasın belirli bir hızda üretebileceği maksimum kuvvet miktarı olarak tanımlar. Güç özellikleri arasında kendinizi bir engel üzerine çekmek gibi parkur manevraları olabilir. Güç, hızla güç üretme yeteneğidir ve park atlayışlarını, sıçramalarını ve tonozları içerir. Çok az dinlenerek tekrarlanan düşük yoğunluklu hareketler için kas dayanıklılığı gereklidir ve özellikle göbek ve rotator manşetinizi içeren postural kaslar için önemlidir. Parkour'un kaslarınızı nasıl etkileyeceği, parkor stiliniz için gereken güç, güç ve kas dayanıklılığına bağlıdır. Daha fazla güç ve güç içeren Parkour stilleri kas kazancıyla sonuçlanabilir, çünkü kas liflerinize daha fazla protein serilir ve böylece kaslarınızın güç üretme kabiliyeti artar. Daha fazla kas dayanıklılığı içeren Parkour stilleri ayrıca daha büyük kaslara - ve kaslarınızı daha verimli enerji üreten mikroskobik değişikliklere neden olabilir. Kas dayanıklılığına odaklanan Parkour stilleri, gücü ve gücü daha fazla kullananlar kadar kas kazanmalarına neden olmaz.

Kemik ve Bağ Dokusu

Kemikleriniz ve bağ dokunuz her parkur manevrası sırasında stres yaşar. Orta düzeyde stres, sağlıklı kemikler ve bağ dokusu için zararlı değildir - ve aslında vücudunuzun onları güçlendirmesini sağlar, böylece bir sonraki parkur seansınızın stresiyle daha iyi başa çıkmalarını sağlarlar. Daha önce hareketsiz insanlar ve kas-iskelet sistemi problemi olanlar çok dikkatli olmalı, çünkü çok fazla stres çok hızlı bir şekilde yaralanmalara neden olabilir. Uzun nesnelerden atlamayı veya atlamayı içeren aşırı hareketler, yalnızca iniş yeteneklerini mükemmelleştiren son derece sağlıklı, formda, iyi eğitimli ve ileri düzey sporcular tarafından yapılmalıdır.

Sinir Sistemi

Parkour hızlı muazzam beceri ve koordinasyon gerektiren tempolu disiplin. Sinir sisteminiz gözlerinizden, kulaklarınızdan, vestibüler sisteminizden, teninizden ve tendonlarınızdan sürekli girdi alıyor ve kas kasılmaları ve hareketleriyle ilgili kararlar almak için bu girdiyi kullanıyor. Zamanla sinir sisteminiz, parkurun taleplerine cevap olarak adapte olur. Bu, ince ve kaba motor fonksiyonlarının spora özgü iyileştirmelerine neden olabilir. New Mexico Üniversitesi'nden Dr. Len Kravitz'e göre, parkour gibi kardiyovasküler faaliyetler yetişkinlerin bilişsel işlevlerini de geliştiriyor.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]