|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Safra Tuzlarının Etkisi

Safra, karaciğerde yapılan bir bileşiktir ve karaciğere bağlı küçük bir kese olan safra kesesinde depolanır. Safra, vücudun yağları sindirmesine yardımcı olmak için çalışır ve ince bağırsaklara salgılanır. Safranın aktif bileşenlerinden biri, yağların ve öğünlerden yağların sindirimini ve emilimini kolaylaştıran safra tuzlarıdır.

Karışabilirlik

midede, sudaki yağların karışmazlığı nedeniyle gerekli olan. Karışabilirlik, iki maddenin birlikte karışabilme yeteneğini tanımlar; yağlar, aksi takdirde bağırsakların su bazlı içerikleri ile iyi karışmaz. Bunun yerine, sindirilen yağlar, bağırsakların emmesi zor olan büyük kürecikler oluşturmak üzere bir araya gelirler.

Safra ve Emülsiyonlaştırma

Safra tuzları, bağırsak kanalındaki büyük yağ kürelerinin parçalanmasına yardımcı olmak için çalışır. Louisville Üniversitesi Tıp Fakültesi. Safra tuzları, amfipatik moleküllerdir; bu, bir tarafının suya karşı kimyasal olarak, diğer tarafının da yağlara ve yağlara benzer olduğu anlamına gelir. Sonuç olarak, bu safra tuzları, alınan yağlar ve yağlar ile sulu ortamları arasında bir köprü oluşturmaya yardımcı olabilir. Bu, lipidlerin bağırsaklarda çok sayıda küçük damlacıklara dağıldığı, bağırsak duvarları tarafından emilmelerini sağlayan emülsifikasyon adı verilen bir maddenin oluşturulmasına izin verir. Safra tuzları ayrıca yağda çözünen vitaminlerin (A, D, E ve K vitaminleri gibi) bağırsaklar tarafından emilmesine yardımcı olur.

Safra salgısı

Vücut büyük miktarlarda alındığında safra tuzlarına ihtiyaç duyulur. şişman. Sonuç olarak, safra salımı sindirim sistemindeki yağ varlığı tarafından tetiklenir, Colorado State Üniversitesi Fizyoloji Hipermetininde açıklanmaktadır. Yağların ve yağların yutulması, cholecystokinin ve secretin hormonlarının salgılanmasına neden olur. Bu hormonlar, safranın mesaneden salınmasına neden olur, bu da safranın depolandığı yerdir. Colorado State'in Fizyoloji Hypertext’ine göre, kolestokinin ve salgı ayrıca karaciğeri daha fazla safra yapması için uyarmaktadır. Safra tuzları büyük miktarda kolesterol içerir. Çok miktarda kolesterol alındığında safra tuzlarına dönüştürülebilirler. Normal olarak, safra tuzlarının çoğunluğu yeniden emilir ve tekrar kullanılmalarına izin verilir. Bununla birlikte, vücudun kolesterol depoları yüksek olduğunda, safra tuzunun yeniden emilimi azaltılabilir, bu da safra tuzlarının fekal madde ile birlikte elimine edilmesine neden olur. Safrada bulunan yüksek miktarda kolesterol nedeniyle, bu, vücuda kanda birikmemesi için aşırı kolesterolü elimine etme yöntemi sağlar. Aslında, Ulusal Kalp Akciğerine ve Kan Enstitüsüne göre, bu yol safra asidi tutucuları olarak adlandırılan bir kolesterol düşürücü ilaç sınıfının hedefidir. Kolestipol ve kolestiramin içeren bu ilaçlar, bağırsaklardaki safraya bağlanır ve tekrar emilmesini engelleyerek, vücuttaki kolesterol depolarını tüketmeye yardımcı olur.

Safra Taşı

kolesterol, aynı zamanda safra taşı oluşumunu önlemede rol oynarlar. Safra kesesi taşlarının çoğu karaciğerde veya safra kesesinde sert bir katı oluşturan kolesterolden oluşur. Bu, kolesterolün, kolesterolün depolanması için önemli bir rezervuar görevi gören safra tuzları şeklinde paketlenmemesinin bir sonucu olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır