Nigella sativa, Akdeniz bölgesinden geldiğine inanılan yıllık otsu bir bitkidir. Şimdi Asya, Afrika ve Arap Yarımadası boyunca büyüyor. Tohumlar ve yağ uzun zamandan beri halk ve geleneksel tıpta birçok patolojinin tedavisinde kullanılmaktadır. Sağlığınızı artırmak için çörek otu yağı kullanmak istiyorsanız, önce doktorunuzla konuşmalısınız.
Solunum Etkileri
Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, çörek otu yağının solunum etkisinin başarabileceğini buldu. alerjik hastalıklar için faydalıdır. Alerjik hastalığı olan 152 hastanın bir çalışmasında, kapsüller halinde verilmiş, kara tohum yağı alan hastalar, plasebo alanlara göre daha az alerjik semptomlar yaşadılar. Aralık 2003'te yayınlanan “Fitoterapi Araştırması” dergisinde yayınlanan bu araştırmanın sonuçlarına göre araştırmalar, kara tohum yağının alerjik hastalıklar için etkili bir tedavi olabileceğini göstermektedir.
Antiviral Aktivite
Kyushu Üniversitesi'nden Araştırmacılar Japonya'da, kara tohum yağının konjonktivit, apseler, parazitler ve diğer enfeksiyonların önlenmesinde yardımcı olabileceğini bildirmektedir. Bu antibakteriyel, antifungal ve antiviral roller tohumun uçucu yağına bağlanmıştır. Japon araştırmacılar ayrıca, siyah tohum yağı ile in vivo muamelenin, murin sitomegalovirüs enfeksiyonuna karşı güçlü bir antiviral etki yarattığını gösterdi. Bu çalışmanın sonuçları, “Uluslararası İmmunofarmakoloji Dergisi” nin Eylül 2000 sayısında yayınlandı.
Alerjik Havayolu Enflamasyonu
Xi'an Jiaotong Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, Çin’in immünomodülatör aktivitesini inceledi. sıçanlarda alerjik hava yolu enflamasyonu deneysel modellerinde çörek otu yağı Şubat 2009'da “Pulmoner Farmakoloji ve Terapötikler” dergisinde yayımlanan deneylerinin sonuçları, çörek otu yağı takviyesinin sıçanlarda alerjik hava yolu iltihabını iyileştirdiğini göstermiştir. yardımcı T-hücreleri - bir bağışıklık sistemi hücre tipi.
Antibakteriyel Aktivite
Çörek otu yağı, in vitro ve in vivo olarak incelendiğinde güçlü antibakteriyel aktiviteye sahiptir, Hindistan'daki Jawarharlal Nehru Tıp Fakültesindeki araştırmacıları rapor eder. Bu çalışmanın sonuçları 2008 yılında “Unani Tıp Hipokrat Dergisi” nde yayınlanmıştır. Gram-pozitif bakteri Genellikle test edilen ekstrelere gram-negatiften daha hassastır.