|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Riboflavinin Yararları

B-2 vitamini olarak da bilinen Riboflavin, hem hayvansal hem de bitki bazlı çeşitli yiyeceklerde bulunan önemli bir vitamindir. Riboflavin vücudunuzda bir dizi önemli amaca hizmet eder, enzimlerin metabolizma işlevlerini yerine getirmesine yardımcı olur ve vücudunuzu serbest radikallerin neden olduğu zararlardan korur. Vitamin gereksinimi yaş ve cinsiyet gibi faktörlere bağlı olarak günde 1.1 ile 1.6 mg arasında değişmektedir.

Enerji Metabolizması

Vücudunuzda, riboflavin, diyet karbonhidratlarının, yağların ve proteinlerin parçalanması için kritik öneme sahiptir. kullanabileceğiniz enerjiye. Diyette yeterli riboflavin olmadan, enerji üretimine dahil olan enzimler, “Biyokimya” ders kitabına göre yorgunluğa yol açabilecek en iyi şekilde çalışmaz. Ayrıca, riboflavin vücudunuzun ilaçları ve toksinleri parçalamasına yardımcı olur.

Riboflavin ayrıca, vücudunuzu erken yaşlanma ve kanser de dahil olmak üzere birçok kronik hastalıkla bağlantılı reaktif oksijen molekülleri olan serbest radikallerin neden olduğu zararlardan korumada önemli bir rol oynar. Riboflavin, vücudunuzu serbest radikal hasarlarından koruyan enzim glutatyon redüktazın bir bileşeni olarak görev yapar.

Gelişmiş Oksijen Verimi

Riboflavin, hemoglobini sentezlemek için kullanılan demirle de etkileşime girer. Hemoglobin, oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin ana bileşenidir. Riboflavin bakımından zengin gıdalar tüketerek, hemoglobin seviyelerini yüksek tutabilirsiniz, böylece vücudunuzun yaşamın günlük işlevlerini yerine getirmek için gereken tüm oksijen bakımından zengin kanı almasını sağlayabilirsiniz.

Eksiklik

Riboflavin eksikliği ile ilişkili değildir önemli bir insan hastalığıdır, ancak dermatit veya kuru, kaşıntılı cilt ve ağzın köşelerinde fışırdayan füzoz gibi çeşitli rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Alkolikler ve anoreksikler riboflavin eksikliği riski altındadır ve sporcuların ve işçilerin yüksek aktivite seviyeleri nedeniyle gereksinimleri artmış olabilir. Riboflavin bakımından zengin yiyecekler arasında süt, çedar peyniri, badem ve ıspanak bulunur.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır