Bol miktarda antioksidan bakımından zengin meyve ve sebzeler yemek yalnızca vücudunuzun genel sağlığı için iyi değildir, aynı zamanda göz sağlığını da destekler ve korur ve göz hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Antioksidan, vücudunuzun hücrelerini serbest radikaller olarak bilinen dengesiz moleküllerden koruyan vitamin ve mineral gibi maddelerin ortak ismidir. Hangi meyve ve sebzelerin özellikle göz sağlığına yararlı olduğunu anlayarak, devam eden iyi görüşü destekleyen diyet seçimleri yapabilirsiniz.
Koyu Yapraklı Yeşiller
Koyu yapraklı yeşiller antioksidanlar lutein ve zeaksantin bakımından zengindir. Bu antioksidanlar, körlüğe neden olabilen maküler dejenerasyonu önlemeye yardımcı olan doğal pigmentlerdir. Lutein doğal olarak ıspanak, marul ve brokoli gibi gıdalarda bulunurken, zeaksantin lahana ve ıspanak gibi gıdalarda bulunur. Collard yeşillikleri ve şalgam yeşillikleri, hem antioksidanların harika kaynaklarıdır.
Havuç ve Tatlı Patates
Havuç ve tatlı patates, antioksidan beta karoten içerir - vücudunuzda A vitaminine dönüştürülen doğal bir pigmenttir. Beta karoten, iyi gece görüşünün desteklenmesinde değerlidir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, taze havuç ve tatlı patates gibi A vitamini içeren pek çok yiyeceği yiyenlerin, katarakt gelişme riski, insanlardan daha düşüktür. Kış kabağı, kavun, kayısı, şeftali ve mango gibi diğer koyu sarı-turuncu meyveler ve sebzeler de mükemmel bir beta karoten kaynağıdır.
Karpuzu ve Dolmalık Biber
Kırmızı meyveler ve dolmalık biber meyvelerdir. C vitamini yönünden zengin sebzeler, iyi göz sağlığını korumak için gerekli bir antioksidandır. C vitamini, gözlerinizi maküler dejenerasyondan korumak için diğer antioksidanlarla birleşir. C vitamini yapamayacağınız veya depolayamayacağınız için vücudunuza günlük olarak bu vitamini vermelisiniz. Kırmızı meyveler ve biberlerin yanı sıra, C vitamini bakımından zengin diğer meyve ve yaban mersini, kızılcık, karpuz ve domates gibi sebzeleri de yemek planınıza dahil edin.> Avokado
Avokado, tümü sağlıklı görüşü destekleyen lutein ve C ve E vitaminleri içerir. Aynı zamanda AMD olarak da bilinen erişkin maküler dejenerasyon, Amerika Birleşik Devletleri'nde körlüğün önde gelen nedenidir. Hastalık, retinanın merkezi kısmını veya makulayı etkiler ve net merkezi görme kaybıyla sonuçlanır. New York Üniversitesi Langone Tıp Merkezi'ne göre, AMD'nin erken evrelerinde 3.640 kişiye yapılan çift kör, plasebo kontrollü bir deneme, E vitaminin C vitamini, beta karoten ve çinko ile birleştiğinde erken yaşta ilerlemesini önemli ölçüde yavaşlattığını ileri sürdü. AMD.
Soya Fasulyesi
Soya fasulyesi, vücudunuzun her hücresinde bulunan önemli bir eser mineral olan mükemmel bir çinko kaynağıdır. Çinko, yaraların iyileşmesinde ve uygun bağışıklık sistemi fonksiyonlarında önemli bir rol oynar, aynı zamanda iyi görüş için de önemlidir. Aslında, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi, gece körlüğünün çinko eksikliği belirtisi olduğunu bildirmektedir.