Düşük kalsiyum seviyeleri veya hipokalsemi, çeşitli nedenlerle olabilir. Bazı kimselerde semptom görülmese de, düşük kalsiyum seviyeleri kas spazmlarına, ekstremitelerde uyuşukluğa, depresyon ve nöbetlere neden olabilir. Düşük kalsiyum seviyeleri sonunda osteoporoza neden olabilir.
Diyet
Muhtemelen düşük kalsiyumun en yaygın nedeni, içinde bulunmayan bir diyet. Düzenli olarak yeterli kalsiyum tüketmiyorsanız, vücudunuz nihayetinde farkı telafi etmek için kalsiyumunuzu kemiklerinizden uzaklaştırmaya başlayacaktır. Zamanla, bu bir eksikliğe neden olabilir. Kafein ve soda ayrıca vücudunuzun normalden daha hızlı kalsiyum kaybına neden olabilir ve düşük kalsiyum seviyelerine neden olabilir.
Tıbbi Koşullar
Bazı tıbbi durumlar kalsiyum kaybına neden olabilir veya ağırlaştırabilir. Kronik böbrek yetmezliği, hasarlı paratiroid bezleri veya bazı lösemi türleri olan kişiler düşük kalsiyum çekebilirler. Kemoterapi ayrıca düşük kalsiyum seviyelerine de neden olabilir.
Besinler
Bazı besinler, seviyeleri tutarlı tutmak için kalsiyum ile birlikte çalışır. Bu besinlerin çok az veya çok fazlası vücudunuzun kalsiyumu ne kadar iyi emdiğini etkileyebilir. Düşük seviyede magnezyum, D vitamini veya albümin kalsiyum seviyenizi etkileyebilir. Aynısı yüksek fosfor seviyeleri için de geçerlidir. Kalsiyumun D vitamini de uygun bir şekilde emilmesi gerekir. Eğer güneşte yeterince zaman geçirmiyorsanız, D vitamini eksikliği olabilir ve bunun sonucu olarak düşük kalsiyum seviyelerine maruz kalabilirsiniz.
İlaçlar
Bazı ilaçlar vücudunuzun kalsiyumu absorbe etme kabiliyetini etkiler ve kurşun olabilir eksikliklere. Diüretikler ve müshiller, onları çok sık kullanırsanız veya kötüye kullanırsanız risk oluşturur. İnsülin, hormon replasman tedavisi ve flüoritler gibi ilaçlar ayrıca uzun süre kullanıldığında kalsiyum seviyelerini düşürebilir.
, , ] ]